2015-01-22 00:29:04
Φωτογραφία για ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι θα κάνει καριέρα με ψέματα και απολύσεις!
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο απίστευτος υπουργός Διοικητικής Απορρύθμισης, υπεύθυνος για... χιλιάδες διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και εμπνευστής του νόμου για το δαρβινικό σύστημα "αξιολόγησης" με ποσόστωση των δημοσίων υπαλλήλων, ξαναχτυπά!

Αυτή τη φορά έδωσε σε... δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων 3 ημέρες πριν τις εκλογές (!) και με χρόνο διαβούλευσης ως τις 10/2! Τόσο σίγουρος είναι ότι θα παραμείνει για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο; Όχι βέβαια! Αλλά ούτως ή άλλως ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί εδώ και καιρό να χτίσει την πολιτική του καριέρα πάνω σε ψέματα, βρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, χυδαιολογώντας και παρουσιάζοντας δήθεν κοπανατζήδες και δήθεν επίορκους τους οποίους δήθεν αυτός συνέλαβε!

Να πούμε τις αλήθειες;

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση Σαμαρά ηττήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπόρεσαν ούτε να εφαρμόσουν το νόμο για την αξιολόγηση μέσω ποσόστωσης (δηλαδή απολύσεων μέσω ποσόστωσης, για να είμαστε ακριβείς), ούτε να απολύσουν τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους, όπως ήθελαν, ούτε καν να ολοκληρώσουν την απόλυση των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα! Ούτε βέβαια κόπτονταν για τους "κοπανατζήδες", αφού οι ίδιοι τους έδωσαν προαγωγές σε Γενικούς Διευθυντές, μιας και δεν τους νοιάζει πόσο δουλεύει κανείς, αλλά για ποιον δουλεύει Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κίνημα και η οργή του κόσμου δεν άφησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συγκυβέρνηση της συμφοράς να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Η αλήθεια είναι, δυστυχώς, ότι την "όρεξη" του Μητσοτάκη προφανώς άνοιξε και η σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για "αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια", οπότε δόθηκε η ευκαιρία στον Μητσοτάκη να βγάλει ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, την ώρα που καταρρέει, για να γίνεται η συζήτηση στο επίπεδο των δήθεν αντικειμενικών κριτηρίων, αντί να συζητάμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο Δημόσιο, το χτίσιμο του κοινωνικού κράτους που χρειάζονται τα 1,5 εκ
. άνεργοι, την πραγματική λειτουργία του Δημοσίου προς όφελος του εργαζόμενου λαού και όχι ως "υπηρέτη" των μεγαλοεπιχειρηματιών!

Δεν δικαιώνει τις θέσεις του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με όρους κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού.

Να είμαστε ξεκάθαροι: Στόχοι πάλης δεν είναι τα "αντικειμενικά κριτήρια στην αξιολόγηση", στόχοι πάλης είναι ένα άλλο Δημόσιο, προσανατολισμένο στις κοινωνικές ανάγκες, στη δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμό, δημόσιους χώρους."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ