2015-01-22 11:56:06
Φωτογραφία για Η ιστορία που συγκλόνισε: Την τελευταία φωτογραφία της την τράβηξε ο δολοφόνος της! [photos]
Αυτή η φωτογραφία είναι και η τελευταία φωτογραφία της Ρεγκίνα Κέι Γουόλτερς, την οποία τράβηξε ο δολοφόνος της Ρόμπερτ Ρόουντς λίγο πριν... τη βασανίσει και τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου. 

Μάλιστα μετά τη σύλληψή του παραδέχτηκε ότι εκείνος έκοψε τα μαλλιά της κοπέλα και την έντυσε με το μαύρο φόρεμα και τις ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες λίγο πριν την σκοτώσει.

Η Ρεγκίνα ζούσε με την οικογένειά της στην πόλη Πασαδένα του Τέξας. Η αδερφή της οκτώ χρόνια πριν από την εξαφάνιση της είχε αυτοκτονήσει και ο μεγαλύτερος αδερφός της είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι και ενώ αρχικά έμενε με τον πατέρα της, πήρε την απόφαση σε ηλικία 14 ετών να μετακομίσει και να ζήσει με τη μητέρα της.

Η εξαφάνιση

Το Φεβρουάριο του 1990 εξαφανίστηκε μαζί με τον 18χρονο νεαρό Ρίκυ Λι Τζόουνς ο οποίος έμενε στο διπλανό διαμέρισμα. Με τον Ρίκυ συναντιόντουσαν κρυφά τα βράδια μέχρι που μία μέρα αποφάσισαν να το σκάσουν μαζί και να πάνε με ωτοστόπ στο Μεξικό.


Από εκείνο το βράδυ τα ίχνη τους χάθηκαν. Οι αστυνομικές αρχές έστρεψαν την προσοχή στον Ρίκυ ως ύποπτο, καθώς θεώρησαν ότι απήγαγε την Ρεγκίνα. Παρόλα αυτά, ο Ρίκυ, αν και συχνά είχε μπλεξίματα με τον νόμο, δεν ήταν βίαιος ούτε ικανός να διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Το στραγγαλισμένο κορίτσι

Μετά από μερικούς μήνες οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν το πτώμα της Ρεγκίνα σε έναν αχυρώνα στο Ιλινόις, ενώ το σώμα του νεαρού Ρίκυ δεν βρέθηκε ποτέ.

Γύρω από τον λαιμό της βρέθηκε ένα σύρμα το οποίος είχε τυλιχτεί 16 φορές στραγγαλίζοντας την μέχρι θανάτου. Μέχρι εκείνη την στιγμή οι αρχές δεν είχαν εντοπίσει τον δολοφόνο ούτε γνώριζαν για την ύπαρξη της φωτογραφίας, που είχε τραβηχτεί λίγο πριν από τον θάνατό της.

Ο σαδιστής φορτηγατζής

Την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της 14χρονης ο κατά συρροή δολοφόνος Ρόμπερτ Ρόουντς βρισκόταν υπό κράτηση, καθώς οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο οδηγός φορτηγού είχε δημιουργήσει μια καμπίνα βασανιστηρίων στην καρότσα, όπου κρατούσε τα θύματα του. Εκεί τα βασάνιζε και να μαστίγωνε μέχρι θανάτου.

Τον Απρίλιο του 1990 ένας αστυνομικός στην Αριζόνα τον σταμάτησε να ελέγξει το φορτηγό. Ανοίγοντας την καρότσα βρήκε μέσα μια γυμνή γυναίκα ή οποία ήταν αλυσοδεμένη και κρεμασμένη και ούρλιαζε.

Θύματα του ωτοστόπ

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ο ίδιος ο Ρόουντς της είπε ότι ήταν γνωστός για τα βασανιστήρια που έκανε για χρόνια σε άτυχα θύματα που έπεφταν στο δρόμο του κάνοντας ωτοστόπ.

Οι αστυνομικές αρχές στην συνέχεια εντόπισαν άλλο ένα θύμα του Ρόουντς που είχε καταφέρει να διαφύγει και είχε πει μια παρόμοια ιστορία.

Επίσης εκείνη την ημέρα βρέθηκε στο φορτηγό ένα τετράδιο με το όνομα «Ρεγκίνα» και τα τηλεφώνα του πατέρα της, της μητέρας της και της γιαγιάς της, που είχαν δεχθεί κάποια περίεργα τηλεφωνήματα.

Ο άγνωστος άνδρας τους είπε ότι «έχω την κόρη σας και της έχω κάνει μερικές αλλαγές. Της έχω κόψει τα μαλλιά και την έχω ντύσει με ένα μαύρο φόρεμα και μαύρα τακούνια.

Επίσης σε μία άλλη σελίδα υπήρχε το σημείωμα «ο Ρίκυ είναι νεκρός» με ένα σκίτσο με ένα πιστόλι που έσταζε αίμα.

Οι πράκτορες του FBI κλήθηκαν να ερευνήσουν το διαμέρισμα του Ρόουντς στο Χιούστον, όπου εντόπισαν εξαρτήματα βασανιστηρίων και φωτογραφίες της 14χροπνης Ρεγκίνας , η οποία ήταν αλυσοδεμένη σε διάφορες πόζες μέσα στο αχυρώνα όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Ο Ρόουντς ομολόγησε την ενοχή του για τον θάνατο της 14χρονης και για την δολοφονία ενός ζευγαριού που έκανε ωτοστόπ στο Σιάτλ το 1989, την Πατρίτσια Γουόλς και τον Ντάγκλας Σκοτ Ζινόφσκι, τους οποίους βασάνισε και δολοφόνησε με παρόμοιο τρόπο.

Ο Ρόουντς καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τέξας σε ισόβια κάθειρξη και γλίτωσε τη θανατική ποινή επειδή ομολόγησε ότι διέπραξε τα αποτρόπαια εγκλήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ