2015-01-23 07:55:07
Φωτογραφία για Go Vote: Νέοι από όλοι την Ευρώπη ζήτησαν από τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν... [photos]
Νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας με έναν και μοναδικό στόχο: να πείσουν τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής...13 εθελοντές από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Λιθουανία βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να τους πείσουν για τη δύναμη της ψήφου τους.

Με δύο κουτιά στα χέρια θέτουν στους περαστικούς δύο βασικές ερωτήσεις: "Θέλεις η γνώμη σου να μετράει;" και "Κουράστηκες οι άλλοι να αποφασίζουν για σένα;". Έπειτα τους καλούν να τραβήξουν ένα χαρτί μέσα από το κουτί που τους δίνει τη μία και μοναδική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα: "GO VOTE", δηλαδή "Πήγαινε να ψηφίσεις". Η δράση βιντεοσκοπείται με σκοπό να προωθηθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Η 26χρονη Μικέλα, έφυγε πριν τέσσερις μήνες από την πατρίδα της την Ιταλία και ήρθε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να προωθήσει τα ευρωπαϊκά ιδεώδη στην Ελλάδα. Διάλεξε να έρθει στην Ελλάδα, γιατί όπως δήλωσε στο seleo ευαισθητοποιήθηκε από τα όσα άκουγε από τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κρίση που "χτύπησε" την Ελλάδα, ενώ παράλληλα βρήκε κοινά σημεία με την κρίση που αντιμετώπισε και η χώρα της.


Ο Οζάν, σε ηλικία 23 ετών, αποφάσισε να φύγει από την Τουρκία και να έρθει στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και ζει τους τελευταίους 6 μήνες. Μόλις τελείωσε τις σπουδές του σαν μηχανικός, αποφάσισε να γίνει εθελοντής και να βοηθήσει με τον τρόπο του να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι εθελοντές είναι μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», οι στόχοι της οποίας είναι να διασπαστούν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα μεταξύ των βαλκανικών χωρών, να βρεθούν και να πολλαπλασιαστούν τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία των κοινωνιών μας, να χτιστούν γέφυρες υγιούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης με την υπόλοιπη Ευρώπη, να ασχοληθεί με τις μειονότητες και τους μετανάστες, να προωθηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στο διαφορετικό, να προωθηθούν οι αξίες της μη τυπικής μάθησης, του εθελοντισμού, του ενεργού πολίτη και της δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ευρωπαϊκή νεολαία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ