2015-01-23 08:00:35
Φωτογραφία για Ο Ντράγκι, το πρόγραμμα διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργασίες
Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο... βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA σχετικά με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν τελικά δεν εκλέξει 151 βουλευτές το βράδυ της Κυριακής. 

Ο τομεάρχης για θέματα ανάπτυξης τόνισε πως μπορεί να ζητήσει είτε ψήφο ανοχής, είτε να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν υπολείπεται ορισμένων βουλευτών μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή από οποιοδήποτε κόμμα θέλει να δώσει το χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο απόλυτος νικητής… Θα απευθυνθούμε στο σύνολο των δυνάμεων που είναι στο αντιμνημονιακό μπλοκ, εξαιρείται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να δώσουν χώρο και χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τρίτη εκδοχή θα ήταν να υπάρξει μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις την επόμενη ημέρα των εκλογών».


Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου, πάντως βλέπουν διεύρυνση της ψαλίδας με τη ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ θεωρούν πως η αυτοδυναμία δεν είναι ανέφικτη αν κερδηθεί σημαντικό κομμάτι των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Μεγάλο στοίχημα εξακολουθεί να αποτελεί η μείωση της αποχής. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούν πως και η διαφορά θα κυμανθεί σε πολύ μεγάλα επίπεδα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει την «περιπέτεια» των διερευνητικών εντολών.

Ο Μάριο Ντράγκι

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου καλωσόρισαν τις εξαγγελίες του Μάριο Ντράγκι, που δεν απέκλεισε τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Μάλιστα επεσήμαναν ως θετικό στοιχείο το γεγονός πως το ύψος του προγράμματος είναι πολύ μεγάλο, ότι περιλαμβάνει όλες τις χώρες και πως η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλάει για όρους συμβατότητας και όχι για αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος προγράμματος. Αυτό, υποστηρίζουν, πως ανοίγει την διαπραγμάτευση που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα και ο υπεύθυνος κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης έχει τονίσει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της δεσμευμένο από τις συμφωνίες του κ. Σαμαρά και του κ. Χαρδούβελη. Συνεπώς μη αποδεχόμενοι το όριο της 28ης Φεβρουαρίου, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, πως θα ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη θα περιλαμβάνουν:

- Νέα συμφωνία με τους εταίρους και νέο πλαίσιο δημοσιονομικών στόχων

- Νέο σχέδιο για το χρέος

- Νέο σχέδιο εξόδου της οικονομίας από την κρίση

- Επαναδιαπραγμάτευση της χρηματοδοτικής ροής στην Ελληνική οικονομία

- Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ