2015-01-23 11:27:30
Φωτογραφία για ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ SPIEGEL
Την παντοδυναμία της Γερμανίας αμφισβητεί σε κύριο άρθρο του το Spiegel Online που σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ το αποδεικνύουν, τη στιγμή μάλιστα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπαγορεύοντας την πολιτική της σε όλη την Ευρώπη, επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή στην Ελλάδα. «Όταν οι Έλληνες πάνε στις κάλπες την Κυριακή, θα τους ζητηθεί να αποφασίσουν αν η σφοδρή κρίση των τελευταίων πέντε ετών, είναι αποτέλεσμα ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους ή αν οδηγήθηκαν στην φτωχοποίηση από ξενοκίνητη επιβολή που υπαγορεύτηκε από την Γερμανία, η οποία επηρεάζει τις κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης» γράφει χαρακτηριστικά.

Πάντως το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι τα ομόλογα που θα αγοράσει η ΕΚΤ θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει καλή αξιολόγηση. Από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε διακριτικά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, λέγοντας ότι η ΕΚΤ κινείται με απόλυτη ανεξαρτησία
. Διευκρίνισε πάντως ότι η Γερμανία θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Θεωρώ σημαντικό να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αντί να βασιζόμαστε σε μέτρα που ''αγοράζουν χρόνο'' και να θεωρούμε ότι έχουμε απαλλαχθεί από την υποχρέωση να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε η καγκελάριος.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Νταβός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα ενόψει εκλογών, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Για να γίνει αυτό, επισημαίνει η καγκελάριος, «χρειάζονται δύο πράγματα: Η διάθεση για αλληλεγγύη, την οποία θα εξακολουθούμε να επιδεικνύουμε, αλλά μαζί με αυτή και η διάθεση για ανάληψη ευθύνης, την οποία είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ