2015-01-23 14:30:38
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ: ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Περιμένουμε την απόφαση του ελληνικού λαού και θα συνεργαστούμε με την τωρινή ή τη νέα κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από την Ιταλία όπου συναντήθηκε με τον Μ. Ρέντσι.

Μέρκελ και Ρέντσι συναντήθηκαν στη Φλωρεντία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν ανησυχώ και σέβομαι την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Από την επόμενη εβδομάδα θα συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ή με τον Αντώνη Σαμαρά αν επανεκλεγεί, με σεβασμό, ηρεμία και αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού στη Ευρωζώνη δεν μπορούν να επιβραδυνθούν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η απόφαση της ΕΚΤ δεν μπορεί να βάλει φρένο στις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στη Φλωρεντία. Είπε ακόμη ότι δεν θέλει να σχολιάσει άμεσα την απόφαση της ΕΚΤ, διότι η Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η κίνηση της ΕΚΤ καταδεικνύει την ανάγκη οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να λειτουργήσουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με στόχο την ανάπτυξη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ