2015-01-24 21:45:18
Φωτογραφία για Τι έκρυβαν τα ταπεράκια με το παστίτσιο και τις μελιτζάνες των Πυρήνων της Φωτιάς
Διάτρητο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά το σωφρονιστικό σύστημα, καθώς  σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας, οι Πυρήνες της Φωτιάς  έρχονταν σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται εκτός φυλακής,  χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας  μέσα από τα κελιά του Κορυδαλλού.

Κολοσσιαία λάθη και παραλείψεις της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δείχνουν τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα. Οι Πυρήνες της Φωτιάς, στα τάπερ με φαγητό που δέχονταν σε επισκεπτήρια στον Κορυδαλλό, τοποθετούσαν σχέδια με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  τοποθετούσαν  ακόμη και ολόκληρο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως μπαταρίες, καλώδια,  χωρίς φυσικά  την εκρηκτική ύλη, αφού θεωρούσαν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν μπορούσε να τον κατασκευάσει.

«Μέσα στις φυλακές οι κρατούμενοι  είχαν ό,τι ήθελαν. Φαγητά,  κινητά iphone, ipad, τηλεοράσεις και οτιδήποτε» αναφέρει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.


Πως επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Οι Πυρήνες της Φωτιάς χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, έβγαζαν φωτογραφία τα σχέδια, τις διαδρομές, την συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν σχεδιάσει σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια, και αφού μετέτρεπαν την εικόνα σε αρχείο pdf, το κρυπτογραφούσαν και το αποθήκευαν στην κάρτα μνήμης, την οποία παρέδιδαν μέσα σε τάπερ με φαγητό που τους είχαν πάει σε επισκεπτήριο.

Τι λένε κύκλοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων

«Τα περιβόητα τάπερ, έχουν φαγητό όταν μπαίνουν στις φυλακές και  παραδίδονται άδεια. Προφανώς μαζί με το φαγητό περνούσαν και τα μικροτσίπ.  Αν περνούσαν χημικές ή εκρηκτικές ύλες, θα γινόταν αντιληπτό στον έλεγχο.  Δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει η όποια βοήθεια από έξω» αναφέρουν κύκλοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων και προσθέτουν: «Δεν θα αφήσουμε να γίνει πολιτικό παιχνίδι εις βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων,  δυο μέρες πριν τις εκλογές χάριν εντυπώσεων.  Άλλωστε κατά καιρούς έχουμε γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα καταστήματα κράτησης σε όλη την χώρα και στον Κορυδαλλό».

Ειδικός ερευνητής εξηγεί τη διαδικασία της αποκρυπτογράφησης

«Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να κρυπτογραφήσουμε αυτό το μήνυμα. Ανοίγουμε την φωτογραφική μηχανή του κινητού μας, το φωτογραφίζουμε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, η οποία είναι δωρεάν και μπορεί να την βάλει οποιοσδήποτε στο κινητό του, ανοίγουμε την εφαρμογή, βρίσκουμε το αρχείο της φωτογραφίας και επιλέγουμε την επιλογή να μας το κρυπτογραφήσει. Αυτό που κάνει η εφαρμογή είναι να μας ζητήσει έναν κωδικό και η φωτογραφία μας έχει κρυπτογραφηθεί» περιγράφει ερευνητής.

«Έχουμε βάλει την κάρτα μνήμης  στο κινητό και κάνουμε την αντίστροφη διαδικασία. Εκτελούμε την εφαρμογή. Επιλέγουμε πλέον το κρυπτογραφημένο αρχείο, επιλέγουμε την αποκρυπτογράφηση, ξαναβάζουμε τον κωδικό και πλέον το αρχείο έχει αποκρυπτογραφηθεί» συνεχίζει ο ερευνητής.

Στη συνέχεια, το κρυπτογραφημένο  μήνυμα που βρισκόταν  στην κάρτα μνήμης μέσα στο τάπερ, το έπαιρναν  οι συνεργάτες εκτός φυλακής και το ξεκλείδωναν.

Η αστυνομία «έσπασε» τους κωδικούς των Πυρήνων

Συνολικά τρεις κάρτες μνήμης  εντόπισε η αστυνομία που περιείχαν  σχέδια, εντολές, ακόμη και την δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού, λόγω αστοχίας  πυροδότησης  εκρηκτικών μηχανισμών σε δυο περιπτώσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ