2015-01-26 15:50:10
Φωτογραφία για H εταιρία που υπόσχεται 50.000 θέσεις εργασίας στην Ε.Ε.
Το Uber θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη το 2015 αν της το επιτρέψουν οι ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε την Κυριακή ο CEO της υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτου, Travis Kalanick.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Μόναχο, o ιδρυτής του Uber και CEO, Τ. Κalanick, ανέφερε πως η εταιρεία προβλέπει πως περίπου 400.000 αυτοκίνητα θα αποσυρθούν από τους δρόμους των πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θέλουμε να κάνουμε το 2015 την χρονιά που θα εγκαθιδρύσουμε μια νέα συνεργασία με τις πόλεις της Ε.Ε, όπου πιέζουμε για προοδευτικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την καινοτομία και θα βοηθήσουν στην δημιουργία των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος» σημείωσε ο κ. Kalanick.

«Σημαίνει πως αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε συνεργασίες, θα δημιουργήσουμε 50.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., θέλουμε να αποσύρουμε 400.000 αυτοκίνητα από τους δρόμους της Ε.Ε. το 2015» τόνισε.


Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κ. Kalanick επέκρινε τους υφιστάμενους νόμους για τα ταξί, λέγοντας πως εμποδίζουν την καινοτομία και χρησιμοποιούνται για να προστατευτούν οι εταιρείες ταξί.

Την περασμένη εβδομάδα το Uber υπέγραψε συμφωνία με τον δήμο της Βοστόνης για τον διαμοιρασμό δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δήμος για τον σχεδιασμό της πόλης.

Ο κ. Kalanick υποστήριξε πως ευελπιστεί να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες και με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μια κίνηση που σύμφωνα με τον ίδιο θα βοηθήσει και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Πηγή: fpress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ