2015-01-26 17:24:40
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια;
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, δεν κατόρθωσε τελικά να πάρει το 3% δίνοντας «τέλος» σε ένα όνομα ιστορικό για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας

Έτσι, μετά από 92 ολόκληρα χρόνια και για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει το όνομα «Παπανδρέου» στην ελληνική Βουλή.

Από την πλευρά του Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα «μικρό και ανεπαρκές» ποσοστό που δεν τον ικανοποιεί καθόλου, και τόνισε πως για το γεγονός αυτό υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο έναντι της παράταξης που «βαραίνει τον Γιώργο Παπανδρέου».

Θρυαλλίδα εξελίξεων στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είδε την παράταξη να κατρακυλάει στην 7η θέση, πίσω και…από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τις δηλώσεις του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ηγεσία.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατακεραυνώνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου για διάσπαση της παράταξης που άνοιξε το δρόμο για την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Χαριλάου Τρικούπη στο απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.

«Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μικρό και ανεπαρκές ποσοστό , δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα αυτή είναι όμως η επιλογή του λαού και πρέπει να την δεχτούμε με σεβασμό. Αντέξαμε όσο το επέτρεψε ο λαός , στην ανιστόρητη διάσπαση της παράταξης για ένα καπρίτσιο για εμμονές που πλήρωσε πανάκριβα το ΠΑΣΟΚ και όλη η χώρα.

Δεν καταφέραμε την τρίτη θέση εξαιτίας ενός χτυπήματος. Για την Τρίτη θέση που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή υπάρχει ευθύνη και βαραίνει συγκεκριμένα το Γεώργιο Παπανδρέου.

Ευχαριστώ όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους . Είπαμε την αλήθεια αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Η θέση μας τώρα πια είναι πιο εύκολη σε σχέση με το τεράστιο βάρος που σηκώναμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, είχα την ευκαιρία και την τιμή να πάρω μέρος στον πόλεμο της γενιάς μου για να μην καταστραφεί η πατρίδα.» ανέφερε στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον ανακοίνωσε την προσφυγή του κόμματος σε «συνέδριο ριζικής ανανέωσης» με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι σε αυτό δεν θα μετέχουν οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου. «ΤΟ ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης και ενότητας με όλα τα θέματα ανοιχτά συμπεριλαμβανομένου και του θέματος ηγεσίας αλλά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μόνο. Βέβαια συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια ή απώλεια προτεραιοτήτων , προτεραιότητα έχει η πατρίδα. θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ