2015-01-26 21:21:50
Φωτογραφία για Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ισπανία για το F16
Ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας πρόκειται... να μεταβεί στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την πτώση του διθέσιου F16 εντός της πίστας του αεροδρομίου.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ιπταμένων του F16.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας άφησε να εννοηθεί ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «μέχρι στιγμής» έχουν καταμετρηθεί «10 νεκροί και 13 τραυματίες», όμως ο ίδιος επισήμανε ότι οι 7 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 5 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μόνον ο ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Το F16 της ελληνικής ΠΑ συνετρίβη τη στιγμή που απογειωνόταν, ενώ λάμβανε μέρος σε μια νατοϊκή άσκηση στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην Αλμπαθέτε, 262 χλμ. νότια της Μαδρίτης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ