2015-01-27 14:05:06
Φωτογραφία για Πούτιν: Ο ουκρανικός στρατός είναι μια «λεγεώνα του ΝΑΤΟ»
«Λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε τον ουκρανικό στρατό ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε συνάντηση που είχε με φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε πως ο στρατός του Κιέβου διόλου δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ουκρανίας, αλλά γίνεται υποχείριο της Δύσης και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

«Ποιος πολεμά στην ανατολική Ουκρανία; Υπάρχουν επίσημες μεραρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά υπάρχουν τα πολυάριθμα τάγματα εθελοντών εθνικιστών. Στην ουσία δεν πρόκειται για έναν εθνικό στρατό, αλλά για μια λεγεώνα των ξένων και μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, μια λεγεώνα των ξένων που ελέγχεται και καθοδηγείται από το ΝΑΤΟ και δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ουκρανίας» τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως πρόκειται για καθαρή επιδίωξη άλλων γεωπολιτικών στόχων που αφορούν τη συρρίκνωση της Ρωσίας.


Ο πρόεδρος Πούτιν συνέχισε επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση του Κιέβου αρνείται επισταμένως κάθε πολιτική και διπλωματική λύση στην κρίση που μαστίζει την ανατολική Ουκρανία, τη στιγμή που η κατάσταση οξύνεται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

«Δυστυχώς, το Κίεβο αρνείται να καταβάλει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης, αρνείται να επιλέξει την ειρηνική οδό με πολιτικά μέσα» υπογράμμισε ο Πούτιν, καταλήγοντας πως ο λαός της Ουκρανίας έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε έναν ατέρμονο κύκλο αιματηρού εμφυλίου που έχει κοστίσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.
Sputnik
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ