2015-01-28 03:12:07
Φωτογραφία για Μικρή μείωση του αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος
Μειωμένο κατά 468 δισ. δολάρια θα είναι φέτος το έλλειμμα του... αμερικανικού προϋπολογισμού, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.

Το έλλειμμα -που ανερχόταν σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια στην πρώτη τετραετία του Ομπάμα και στα 483 δισ. δολάρια το 2014 - θα μείνει σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα και στη συνέχεια θα αρχίσει να αυξάνεται, λόγω των αυξανόμενων δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους και πληρωμή συντάξεων, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού.

Οι εκτιμήσεις του CBO δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην Ουάσιγκτον για τον προϋπολογισμό, η οποία αναμένεται να είναι σκληρή.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν σήμερα το Κογκρέσο, επιδιώκουν την εξάλειψη των ελλειμμάτων σε μια 10ετία με περικοπές στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, παράλληλα με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.


Ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει πρόσθετες δαπάνες για την παιδεία και τις υποδομές καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη των Αμερικανών, θέτοντας την ατζέντα για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει το σχέδιο του για τον προϋπολογισμό του 2016 στις 2 Φεβρουαρίου.

«Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του CBO για τον προϋπολογισμό και την οικονομία επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δράσει το Κογκρέσο, ώστε να ενισχύσει την οικονομία μας για τη μεσαία τάξη, θέτοντας ταυτόχρονα το χρέος και το έλλειμμα σε μία βιώσιμη πορεία», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κ. Έρικ Σουλτς. Η έκθεση του Γραφείου του Κογκρέσου δείχνει ότι η μείωση των ελλειμμάτων, που στηρίχθηκε στην ανάκαμψη της οικονομίας, θα είναι βραχύβια, καθώς το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεχίζει να αυξάνεται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ