2015-01-28 14:47:10
Φωτογραφία για Σταθάκης: Νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους
Νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους προανήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της τελετής παραλαβής παράδοσης του υπουργείου Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα, καθώς, όπως τόνισε, σε διαφορετική περίπτωση η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί.

Ανέφερε τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου, που, όπως είπε, μέχρι τώρα, ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταθάκης ανέφερε τους τομείς στους οποίους, όπως είπε, θα υπάρχει συνέχεια, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και, συγκεκριμένα:


- Το νέο ΕΣΠΑ

- Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος

- Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων

- Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων

- Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων

- Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία

- Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Ο πρώην υπουργός Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Οι πρώην υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και έκαναν απολογισμό του έργου τους. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για το καλό της χώρας, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκίνησε, αποκαλώντας τον κ. Σταθάκη σύντροφο και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μείωση των τιμών, σημειώνοντας, ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε, λέγοντας: «Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ