2015-01-28 20:17:21
Φωτογραφία για S&P: ΣΕ GREDIT WATCH NEGATIVE Η ΕΛΛΑΔΑ
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδας σε Credit Watch Negative (υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση), από «σταθερή», διατηρώντας προς το παρών την αξιολόγηση «Β» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Σύμφωνα με την S&P η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει την ασυμβατότητα ορισμένων επιλογών της νέας κυβέρνησης σε σχέση μες τις δεσμεύσεις της χώρας. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας εάν σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους επίσημους δανειστές.

Εν τω μεταξύ, βαριές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών την Τετάρτη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω αρνητικού κλίματος στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του 3ετούς να εκτοξεύεται πάνω από το 16%. Εικόνα «κατάρρευσης» παρουσίασαν οι τραπεζικές μετοχές, με τις απώλειες του σχετικού δείκτη να φθάνουν το 27%, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων υποχωρεί άνω του 40%.


O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, στις 711,13 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση 9,24%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 708,61 μονάδες όταν σημείωνε πτώση έως και 9,56%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων σημειώνει συνολικές απώλειες 15,39%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 43,81%.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 5,8 δισ. ευρώ, ενώ κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχει υποχωρήσει κατά 11,7 δισ. ευρώ. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 199,40 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 12,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,98%.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ