2015-01-28 19:59:33
Φωτογραφία για Ψηφοφόρος ετών ...102! [photo]
Δηλώνει ενεργός πολίτης και στα 102 του χρόνια έριξε για ακόμα μία φορά την ψήφο του στην κάλπη Ο Μιχάλης Σαριδάκης ή Περτσελής κατά το παρατσούκλι του, από το χωριό Κασταμονίτσα του Δήμου Μινώα Ηρακλείου, γεννήθηκε....καφετζής όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή στου στο CRETALIVE. Και την Κυριακή αποφάσισε για πολλοστή φορά να πάει στην κάλπη και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα! Ένας πραγματικά ενεργός πολίτης!

Αγέραστος και ακούραστος , πολύ πριν τον πόλεμο, μέχρι σήμερα συνεχίζει να σερβίρει καφέδες με χαμόγελο.

Ξεκίνησε να φτιάχνει καφέδες «από 10 χρονών κοπέλι» στο χωριό του, στο καφενείο του μεγάλου του αδελφού. Στα 15 του δούλεψε σε καφενείο στο Ηράκλειο και 4 χρόνια μετά που πήγε στρατιώτης, πάλι καφετζής ήταν, στη λέσχη αξιωματικών.

Προπολεμικά, από το 1938 που αποστρατεύθηκε, άνοιξε στην Κασταμονίτσα το δικό του καφενείο κι όλα αυτά τα χρόνια και έχει φτιάξει εκατομμύρια καφέδες.


Έχει σερβίρει τον βασιλιά Γεώργιο, τη βασίλισσα Σοφία, τους Βενιζέλους, τον Ιωάννη Μεταξά, υπουργούς, βουλευτές, στρατηγούς, επιστήμονες, αντάρτες της κατοχής, Άγγλους αξιωματικούς, όπως τον Πάτρικ Λη Φέρμορ που απήγαγε τον στρατηγό Κράιπε, αλλά και τη μόνιμη πελατεία του που είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο τούρκικος ή ελληνικός καφές έχει τη φιλοσοφία του και τα «μυστικά» του, ενώ θυμάται τους Τούρκους στην Κρήτη και έχει πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο, αλλά και τους Γερμανούς στην κατοχή.

«Ο καλός καφές είναι ο μερακλίδικος καφές», υποστηρίζει και εξηγεί: «Ο πετυχημένος καφές γίνεται από μερακλή καφετζή που έχει όρεξη, μεράκι, υπομονήκαι βγάζει από μέσα του θετική ενέργεια και που δεν βαριέται όταν ο πελάτης του ζητήσει καφέ».

Οι κάτοικοι στην Κασταμονίτσα αλλά και οι άλλοι καφετζήδες του χωριού αναγνωρίζουν τον αιωνόβιο συγχωριανό τους ως μερακλή που ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο και είναι εναντίον του καφέ της μηχανής. Η επιτυχία του καφέ, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται επίσης στη σωστή αναλογία του καφέ, των υλικών καθώς και στη χαμηλή φωτιά. Όπως λέει, ο καφές πρέπει να βράσει στη χόβολη ή στο υγραέριο, ενώ τεχνική υπάρχει ακόμη και στο «κατέβασμα» του καφέ για να διατηρηθεί το καϊμάκι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SpotBingSearch: Cydia tweak new free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SpotBingSearch: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ