2015-01-29 14:51:53
Φωτογραφία για Δε το βάζουν κάτω! Τα τρία μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη τη Μέρκελ...
Aπό την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη συνάντηση που θα έχει με τον Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να στείλει στο Βερολίνο και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ τρία μηνύματα. Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το έδαφος, προϊδεάζοντας τους Γερμανούς για τη σταδιακή εφαρμογή του πρώτου πυλώνα από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Το δεύτερο σημείο είναι η πρόθεση να ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι όχι μόνο είναι λογικό και κομβικό αλλά και ότι έχει ωριμάσει ανά τον κόσμο η δημόσια συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Το τρίτο, κυβερνητικές πηγές το ορίζουν σε «αμοιβαία επωφελή πολιτική με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση σε όλη την Ευρώπη».

Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι να αποδεχτεί το Βερολίνο τα δύο τελευταία σημεία, όταν οι Γερμανοί -με προσήλωση σχεδόν θρησκευτική- επιμένουν σε «μεταρρυθμίσεις»; Ίσως η απάντηση να κρύβεται «πίσω» από τον όρο «συμφωνία-γέφυρα» ανάμεσα στο υφιστάμενο πρόγραμμα και το επόμενο, για τον οποίο μίλησε χθες ο Γιάννης Βαρουφάκης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ