2015-01-30 17:42:07
Φωτογραφία για Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σλοβενία!
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της Σλοβενίας λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, η οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας.

Τα συνεργεία συντήρησης του οδικού δικτύου με εκχιονιστικά μηχανήματα και υλικά κατά του πάγου, προσπαθούν να κρατήσουν τους οδικούς άξονες ανοιχτούς, αλλά το χιόνι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Α1, που συνδέει την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα με τα παράλια.

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου, στην κατεύθυνση προς την πόλη Κόπερ, κοντά στο Λόγκατετς στα δυτικά της χώρας, έχει κλείσει, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση έχει δημιουργηθεί σε άλλες περιοχές, καθώς λόγω του χιονιού φορτηγά εκτράπηκαν από την πορεία τους. Τροχαία ατυχήματα έχουν σημειωθεί και σε άλλα τμήματα της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το χιόνι θα φθάσει τα 40 εκατοστά στα βόρεια της χώρας και τα 10-25 εκατοστά στην ενδοχώρα, ενώ τα ορεινά θα καλυφθούν από πέπλο χιονιού πάχους πάνω από 50 εκατοστά.

Λόγω των δυνατών ανέμων, που πνέουν από το βορρά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στα βορειοδυτικά, κυρίως στην επαρχία Γκορένισκο και είναι αυξημένος ο κίνδυνος χιονοστιβάδων στα βουνά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ