2012-05-02 09:53:04
Φωτογραφία για Οι φόβοι της Άγκυρας μπροστά στο… γεωτρύπανο!
Για ανησυχία της ΕΕ λόγω των γεωτρήσεων που ξεκίνησε στα κατεχόμενα της Κύπρου κάνει ο τουρκικός τύπος ,αλλά μέσα από αυτό αναλυτές βλέπουν...αντίθετα, μια τουρκική ανησυχία ότι η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει αντίδραση των Βρυξελλών.Ιδίως από το ενδεχόμενο να διολισθήσουν » οι έρευνες από την …ξηρά στην …θάλασσα.

Η τουρκική εφημερίδα Αksam και με τον τίτλο «Η γεώτρηση στην Μεσόγειο προκάλεσε ανησυχία στην ΕΕ» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι Ελληνοκύπριοι μεταφέρουν το θέμα στην ΕΕ έτσι ώστε να παρεμποδίσουν την ολίσθηση προς την θάλασσα των εργασιών γεωτρήσεων που ξεκίνησε η τουρκική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ την περασμένη εβδομάδα στην Αμμόχωστο. Η γεώτρηση αυτή οδήγησε – αναφέρει – σε μεγάλη ανησυχία την ΕΕ . Ορισμένες χώρες με πρωτοπόρο τον «Ελληνοκυπριακό τομέα» και την ανησυχία ότι οι εργασίες αυτές θα «ολισθήσουν προς την θάλασσα» ξεκίνησαν παρασκηνιακές ενέργειες έτσι ώστε η Τουρκία να επικριθεί στο επίπεδο της ΕΕ. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που ακούγονται πως ορισμένες χώρες με πρώτες την Γαλλία και την Ελλάδα υποστηρίζουν αυτήν την ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έιναι προφανές τι φοβάται η Άγκυρα: Μια νέα »κατσάδα» από την ΕΕ αλλά και γενικά την Δύση για τις ανακοινώσεις της περί ερευνών σε …ξένα οικόπεδα στην Μεσόγειο…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ