2015-02-10 15:33:43
Φωτογραφία για Κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ!
Κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείται μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητηθούν τα πάρα πολλά ανοικτά ζητήματα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Κι αυτό την ώρα που η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ενώ η Κομισιόν τονίζει πως είναι χαμηλές οι προσδοκίες για οριστική συμφωνία με την Αθήνα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την Ελλάδα είναι εντατικές και το μόνο σχέδιο για το οποίο εργάζεται είναι -όπως τονίζει – « παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ». Έτσι, με βάση και τις νέες δηλώσεις, κομβική ημερομηνία για μια συμφωναία για την χώρα μας φαίνεται πως είναι η 16 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί το τακτικό Eurogroup.

Νωρίτερα την Τρίτη, σύμφωνα με το koolnews.gr,υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος -ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- είπε πως «Αθήνα και Ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντύτερα σε λύση» και έκανε λόγο για «εμπρηστική» συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στην Ιταλική τηλεόραση.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ δογματική αντίληψη στην Αθήνα, που τροφοδοτείται από την εμπρηστική συνέντευξη του Βαρουφάκη και από το ρόλο του οίκου Lazard, που συμβουλεύει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα τείχη της Ελλάδας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα τείχη της Ελλάδας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ