2015-02-10 22:03:45
Φωτογραφία για Καταγγέλουν παρέμβαση της ΑΒ Βασιλόπουλος και Βερόπουλος, στις εκλογές των Εμποροϋπαλλήλων
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων - Ιδ. Υπαλλήλων, όπως έφτασε στοe-Volos.gr:

Η μεγαλοεργοδοσία με πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και σε αγαστή συνεργασία μαζί του έδωσε εντολή: "Να μη βγει το ΠΑΜΕ"

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους του κλάδου που στήριξαν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας.

Στις αρχαιρεσίες υπήρξαν δύο ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο με το όνομα «Ανεξάρτητη Παράταξη» (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) και που ουσιαστικά ήταν το προηγούμενο Δ.Σ. του σωματείου και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Το αποτέλεσμα ήταν:

80 για τη ΔΑΣ, με 5 (από 0) μέλη στο Δ.Σ., 1 (από 0) εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 1 (από 0) εκπρόσωπο στο ΕΚΒ και 115 ψήφοι για το προηγούμενο Δ.Σ. (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), με 6 (από 11) μέλη στο Δ.Σ., 1 (από 1) εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 2 (από 1) εκπρόσωπο στο ΕΚΒ.


Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχαν ψηφίσει 60 άτομα και υπήρξε μόνο ένα ψηφοδέλτιο, αυτό του προηγούμενου Δ.Σ. (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ).

Στις δύο μέρες που κράτησαν οι αρχαιρεσίες (Κυριακή και Δευτέρα), οι δεκάδες συνάδελφοι που ήταν παρόντες στο Εργατικό Κέντρο είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας των σουπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Βερόπουλος» υπέρ του συνδυασμού που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με εντολή από τα κεντρικά της Αθήνας και σε συνεργασία με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν άμεση διασύνδεση με τους εργοδότες αυτούς, οι διευθυντές των παραπάνω μάρκετ, κυριολεκτικά, μάζεψαν όλους τους εργαζόμενους κατά ομάδες των 4-5 και με επικεφαλής τους ίδιους και τους προϊσταμένους, τους έφερναν ακόμα και με βανάκια τροφίμων των εταιριών (στοιβαγμένους σαν τα κρέατα, βλ. φωτο) για να ψηφίσουν την παράταξη του Δ.Σ. Όπως μας έλεγαν κάποιοι εργαζόμενοι από μέσα από τους χώρους αυτούς, η εντολή ήταν «να μη βγει το ΠΑΜΕ», ενώ σε αρκετούς έδιναν και σταυρωμένα ψηφοδέλτια στην τσέπη! Παρόν για να συντονίσει αυτή τη δουλειά ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο οποίος και έκανε τις επιτόπου συνεννοήσεις με τους Διευθυντές και τα κεντρικά των εταιριών. Οι συνάδελφοι από τα μάρκετ αυτά, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι, ούτε καν αίτηση για το σωματείο είχαν κάνει, ενώ η συνδρομή τους είχε πληρωθεί ήδη από κάπου (πού; δεν γνωρίζει κανείς).

Είναι χαρακτηριστικό τι μας είπε συνάδελφος από τα μάρκετ Βερόπουλου, που μάλλον στη βιασύνη τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβαν να τον βάλουν στα μητρώα: «Παιδιά, χαίρομαι πολύ που δεν με βρήκανε στο μητρώο. Θέλω να σας πω τι έγινε. Σήμερα είχα ρεπό και πήγα στο μάρκετ να ψωνίσω γιατί η γυναίκα κρατάει το παιδί. Εκεί με «άρπαξε» ο προϊστάμενος και μου είπε: «Εσύ δεν πήγες να ψηφίσεις!» και με έβαλε στο αμάξι μαζί με άλλους και με φέρανε εδώ». Με τέτοιες μεθόδους πήρε την πλειοψηφία η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ποιοι είναι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Μαγνησίας Δελημήτρος (που ήταν στο προηγούμενο Δ.Σ. και εκλέχτηκε εκ νέου). Είναι εργοδοτικοί μέχρι το μεδούλι, τσιράκια των μεγάλων εταιριών απέναντι στους εργαζόμενους στον κλάδο. Να ποιοι είναι οι «αριστεροί» και οι «αγωνιστές»: αυτοί που φέρνουν τη μεγαλοοεργοδοσία να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των σωματείων και σε απροκάλυπτη συνεργασία μαζί της παίρνουν θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ποιος είναι ο νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που διαδέχεται σιγά - σιγά την ΠΑΣΚΕ, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό το εχθρικό του πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό τις μεθόδους εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Η στάση αυτή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε τωρινή, ούτε πρωτάκουστη. Μπορεί για την πόλη μας, το να φέρνουν εργαζόμενους στοιβαγμένους σε βανάκια τροφίμων σε αρχαιρεσίες, να είναι θέαμα πρωτόγνωρο, αλλά τέτοια κάνουν αυτές οι δυνάμεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή την «τεχνογνωσία» μετέφερε στο Βόλο, ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κυριακούλιας.

Όλα αυτά που έγιναν τις δύο μέρες των αρχαιρεσιών και τα ερωτηματικά που δεν είναι δύσκολο να απαντηθούν όπως το πώς έγιναν μέλη του σωματείου εργαζόμενοι χωρίς αίτηση, που μέχρι χτες δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει σωματείο (και πώς να το ξέρουν αφού το είχαν καταντήσει σφραγίδα ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΑΣΚΕ) και το πώς πληρώθηκαν οι συνδρομές των δεκάδων αυτών εργαζομένων, είναι τρανή απόδειξη για το ποιους έχουν απέναντί τους οι εργαζόμενοι. Το αίσχος αυτό ιδίως των εργατοπατέρων του ΣΥΡΙΖΑ, των στελεχών και βουλευτών του, πρέπει να γίνει γνωστό παντού, να τους ακολουθεί και να μην ξεχαστεί, μιας και οι ίδιοι είναι αυτοί που έρχονται εξ’ ονόματος του λαού και της εργατικής τάξης, το παίζουν τιμητές τους αλλά δουλεύουν μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες για την υποταγή τους. Θέλουν τους εργαζόμενους στοιβαγμένους σε βανάκια, να ψηφίζουν κατ’ εντολή και να μένουν αλυσοδεμένοι με την εργοδοσία.

Είναι τιμητικό για εμάς που η γραμμή από τα κεντρικά δύο εταιριών από τα μονοπώλια στο χώρο του εμπορίου (ΑΒ και Βερόπουλος) ήταν «να μη βγει το ΠΑΜΕ». Αυτό είναι η εγγύηση ότι ο μόνος που μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την εργοδοσία, ο μόνος που η εργοδοσία βλέπει αντίπαλό της, είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στις αρχαιρεσίες αυτές, το ΠΑΜΕ έκανε ένα σημαντικό βήμα στον κλάδο μας. Εκεί που δεν υπήρχε εκπροσώπηση, απέσπασε τις 5 στις 11 έδρες στο Δ.Σ. και εξέλεξε εκπροσώπους σε ΕΚΒ και Ομοσπονδία. Το σωματείο, βέβαια, παραμένει στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που πλέον έχουν και πιο συγκεκριμένα γραμμάτια να ξεπληρώσουν στις εταιρίες «ΑΒ» και «Βερόπουλος».

Η επιτροπή αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συσπειρωθούν στις γραμμές της, να γίνουμε το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, να ενισχύσουμε την οργάνωση του κλάδου μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τα τσιράκια της.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
AutoSampler: AppStore free today
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
AutoSampler: AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ