2015-02-11 19:49:58
Φωτογραφία για Ποινή κάθειρξης 15 ετών στον Μιχαηλίδη και τον γιο του
Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Ντίνο Μιχαηλίδη και άλλα τόσα στον γιο του, Μιχάλη Μιχαηλίδη, για την υπόθεση των TOR M1.

Ισόβια κάθειρξη και 12 έτη επιβλήθηκαν στον Αναστάσιο Σοφό, 12 έτη στη Μαρία Σοφού και ισόβια κάθειρξη και 17 έτη στον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Νωρίτερα, ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλιδης και ο γιος του.

Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,οι εμπλεκόμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κύπριος πρώην πολιτικός, το 1997, εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ