2015-02-12 08:45:12
Φωτογραφία για Με επικεφαλής τον Γ. Μπασκόζο η Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, με διασύνδεση ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ
Με στόχο να χτυπήσει στη ρίζα της τη διαφθορά και την αδιαφάνεια και να υπάρχει εφεξής ένας καλύτερος έλεγχος σε θέματα συνταγογράφησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Επικεφαλής της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, επικεφαλής του τομέα Υγείας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αντιπολίτευση, στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά και ευρέως τα θέματα δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Πρόκειται για μια διασύνδεση, όπως αναφέρει στο ONMED ο κ. Μπασκόζος, μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, με διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αλλά και με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ) για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών, με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.


Στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να συνδράμουν ακόμη ο ΕΟΦ, ο ΙΦΕΤ και η ΕΣΔΥ.

Όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λογιστική αλλά θα έχει και ερευνητικό βάθος, καθώς σκοπεύουμε, όπως σημειώνει ο γ.γ., να πραγματοποιούνται έρευνες και επιδημιολογικοί έλεγχοι, παράλληλα με τον εξορθολογισμό, αφού στην προσπάθεια θα συμμετέχει και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, κάτι που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και το στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς απαξιώθηκαν πολλοί κρίσιμοι τομείς, μεταξύ των οποίων η Υγεία και η Φαρμακοβιομηχανία.

Για το λόγο αυτό, στην Επιτροπή αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα στελέχη που ασχολούνται με την Πληροφορική στους παραπάνω Οργανισμούς, καθώς κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία η συμμετοχή τους.

Ήδη εχθες, ο κ. Μπασκόζος συμμετείχε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σε σύσκεψη για το θέμα αυτό, στην οποία παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ