2015-02-14 07:36:05
Φωτογραφία για 10η Εντολή: Μια εξαιρετική πρεμιέρα & μια (εξαιρετικά) λάθος ώρα προβολής...
Η «10η Εντολή» επέστρεψε στον Alpha μετά από δέκα, περίπου, χρόνια και ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί άργησε τόσο. Η σειρά που «στοίχειωσε» με τις επαναλήψεις της τις νύχτες που είχαμε αϋπνίες, η σειρά με τις συγκλονιστικές ιστορίες και ερμηνείες και, ίσως, με την πιο ταιριαστή και αριστοτεχνική μουσική επιμέλεια - σε κάθε επεισόδιο.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος είχε μεγάλη «κάψα» με τη συγκεκριμένη σειρά, κάτι που φάνηκε από το πρώτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου. Σκηνοθεσία που πιο πολύ παρέπεμπε σε κινηματογραφική παραγωγή (δεν έλειπαν, βέβαια, μερικές σκηνοθετικές υπερβολές), μια πολύ πιο ώριμη «ματιά», προσεγμένο cast και μια διάθεση για ακόμα πιο σκληρές ιστορίες.

«Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από την πραγματικότητα» έλεγε το τρέιλερ και αυτό ακριβώς είναι το πιο ανατριχιαστικό σε αυτές τις ιστορίες - ότι είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

Κάπου εδώ έρχεται η μοναδική μου ένσταση σχετικά με τη «10η Εντολή» και την πολυαναμενόμενη επιστροφή της.


Η ώρα προβολής που επέλεξε το κανάλι της Κάντζας: Τετάρτη βράδυ στις 11. Μου φάνηκε πολύ νωρίς, τελικά, για αυτό που παρακολούθησα.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο που την ίδια ώρα, στο απέναντι κανάλι, 16χρονα παιδιά χόρευαν στο... μίνι πάρτι των «Καρντάσιανς» και -ταυτόχρονα- στον Alpha η (εξαιρετική) Λένα Παπαληγούρα, ως θύμα παράνομου δουλεμπορίου, έχωνε στο στόμα του αστυνομικού-πελάτη της, ένα κομμάτι γυαλί.

Δεν σοκάρομαι ρε παιδί μου, απλώς μου φαίνεται πολύ «ξένο» για τη συγκεκριμένη ώρα. Άμα δεν είναι περασμένα μεσάνυχτα, δεν μπαίνεις στο mood αυτής της «σκοτεινιάς». Μόνο εγώ, βέβαια, δεν μπήκα στο mood, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρεμιέρα της «10ης Εντολής» σημείωσε 22% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο και 27% στο νεανικό κοινό.

Απλώς λέω, ότι σαν προγραμματισμός δεν μου κολλάει στις 23:00 να βλέπω «10η Εντολή» και τις 00:00 να μου έχεις το οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση στo «60 λεπτά Ελλάδα», το οποίο -στην τελική- απευθύνεται σε ένα κοινό που εκείνη την ώρα βρίσκεται στο... δέκατο όνειρο και θα ήθελε να το παρακολουθήσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ