2015-02-15 05:16:05
Φωτογραφία για Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει: Οι Τούρκοι μου πρότειναν ν'αλλάξω εθνικότητα!
Η Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία, Βασιλική Βουγιούκα μετράει στο ενεργητικό της πολλά μετάλλια και κύπελλα.

Πρόσφατα κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, «φέρνοντας» ακόμα μία διάκριση  στην χώρα μας. Με αφορμή την διάκριση αυτή, η Βασιλική Βουγιούκα, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ!, όπου μίλησε για το δύσκολο  άθλημα που υπηρετεί και την επιλογή της να το ακολουθήσει και για τις προτάσεις που την έφεραν σε δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, η όμορφη αθλήτρια, αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχτηκε από την Τουρκία, ν΄απαρνηθεί την Ελλάδα και ν'αλλάξει εθνικότητα: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μου πρότειναν οι Τούρκοι να αλλάξω εθνικότητα και να αγωνιστώ για  την  χώρα τους, αλλά αρνήθηκα», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια αυτό είναι δυνατόν να γίνει εφόσονκάνεις «λευκό» γάμο ή εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εθνικές συνομοσπονδίες. Η αθλήτρια όμως δεν θέλησε να μπει σε καμία από τις πιο πάνω διαδικασίες.


Συνεχίζοντας αποκάλυψε πως αυτό την έκανε να νιώσει περίεργα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου είχαμε πολλές ελληνοποιήσεις ξένων αθλητών.

Τέλος, η Βασιλική Βουγιούκα εξήγησε ότι δεν διατηρεί κανένα ιδιαίτερο δεσμό με την Τουρκία, λέγοντας: «Απλά με εκτιμούσαν πολύ ως αθλήτρια και με είχαν παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες».

Η Βασιλική Βουγιούκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας κάτω των 20 ετών το 2004. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στη Βουδαπέστη, το 2010. Ανακηρύχθηκε ολυμπιονίκης ανεβαίνοντας στην 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Επέστρεψε με αργυρό μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 στο Ζαγκρεμπ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ