2015-02-16 10:24:49
Φωτογραφία για Ποιοι και γιατί δεν θέλουν Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Η εμπλοκή
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη λίγα λεπτά μετά τις 9 και μισή, αναβάλλεται προγραμματισμένο διάγγελμα Τσίπρα για Αβραμόπουλο και Eurogroup, δηλώνοντας ότι το όνομα του Προέδρου θα ανακοινωθεί μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς αυτή είναι η βασική προτεραιότητα και προσπάθησε να πείσει ότι η κινητικότητα που υπήρχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε μόνον τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε με διάγγελμά του, το πρόσωπο το οποίο θα αποτελέσει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που είναι εκτός απροόπτου, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου προέδρου μετά και τα αποτελέσματα του αυριανού κρίσιμου Eurogroup στο οποίο θα συμμετάσχει η ελληνική πλευρά.

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ανέβαλε την προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα ανακοινωνόνταν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.


Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση απόψε με τον κ. Λαφαζάνη, στην οποία φάινεται ότι ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δεν πείστηκε. Έτσι, και ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι η ανακοίνωση του ονόματος του υποφηφίου Προέδρου Δημοκρατίας αναβάλλεται.

Η πρώτη πληροφόρηση ανέφερε πως θα γίνονταν ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα του νέου προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το όνομα του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρρη Αβραμόπουλου, φιγουράριζε ως το απόλυτο φαβορί για το "χρίσμα" του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο τις τελευταίες ώρες και το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου είχε έρθει στο προσκήνιο.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν γνωστή η δυσφορία της Αριστερής Πλατφόρμας προς το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, επειδή ο τελευταίος ψήφισε και στήριξε μνημόνια στο παρελθόν και γιατί η συγκεκριμένη πλευρά θα προτιμούσε ένα πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροαριστερά.

Οι κρίσιμες συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα

Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση αυτή, το θέμα συζήτησης είχε να κάνει με την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στο μεγίστης σημασίας Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν και η συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (της οποίας είναι μέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), στην οποία μετέφερε την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Η συνεδρίαση αυτή φαίνεται πως ήταν το σημείο - "κλειδί" που έφερε τελικά την ... εμπλοκή.

Κατηγορηματικό όχι και... βέτο

Όταν, λοιπόν, τέθηκε το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα, όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσαν βέτο για την επιλογή Αβραμόπουλου, αλλά και για κάθε πιθανό υποψήφιο που έχει ταυτιστεί με το μνημόνιο.

Στην συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση αυτή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να μετέφερε την κάθετη διαφωνία του, ωστόσο η συζήτηση δεν περιορίστηκε στον θέμα του ΠτΔ, αφού έγιναν διεργασίες και για το επερχόμενο Eurogroup.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ