2015-02-16 10:37:01
Φωτογραφία για Αλέξη μου το... μαντήλι σου///
Ήταν άραγε ένα βήμα πριν από τη γραβάτα αυτή η ενδυματολογική επιλογή  με το μαντηλάκι για τον Αλ. Τσίπρα. Στην πρώτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θέλοντας προφανώς να δείξει σεβασμό προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μεν χωρίς γραβάτα, αλλά με λευκό μαντήλι στην άνω τσέπη του σακακιού του και κασκόλ από μετάξι.

Σας πληροφορώ ότι ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε, είναι καλά ενημερωμένος για τις τάσεις της ανδρικής μόδας. Γνωρίζει για παράδειγμα αυτό που λένε συνεχώς οι μόδιστροι ότι «μπορεί να μην θέλετε να φορέσετε γραβάτα, αλλά για να αποφύγετε να εμφανιστείτε ντεμοντέ ή ενδεδυμένοι πρόχειρα, τοποθετήστε μαντήλι στο κοστούμι σας, αλλά (προσοχή εδώ) μόνον σε ιδιαίτερες περιστάσεις».

Και το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι (πως να το κάνουμε για τον κ. Τσίπρα) ιδιαίτερη πολιτική περίπτωση. Άλλωστε θα συναντούσε και την κυρία Μέρκελ.  Και κάτι ακόμα για τα μαντήλια. Στο παρελθόν το μαντήλι στο σακάκι (και κυρίως το υλικό με το οποίο ήταν φτιαγμένο) συμβόλιζε την κοινωνικό- οικονομική κατάσταση του χρήστη. Το γνωρίζετε φερ΄ειπείν ότι ο Ριχάρδος ο Β΄της Αγγλίας (1367- 1400) ήταν ο πρώτος που παρακίνησε τους αριστοκράτες της αυλής του να υιοθετήσουν τα μαντήλια από μετάξι που είναι και ακριβότερα;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ