2012-05-02 15:16:08
Φωτογραφία για Ο “κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω το Μνημόνιο” και η Αμυγδαλέζα
 Πυρ ομαδόν κατά Χρυσοχοΐδη με «φόντο» το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα! Ο Δήμος Αχαρνών, ο υπουργός υποδομών Μάκης Βορίδης αλλά και η τοπική κοινωνία αντιδρούν έντονα στην έναρξη λειτουργίας του κέντρου και κατηγορούν για προεκλογικά τερτίπια τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σφυρίζει... αδιάφορα!

             

Ηδη ο Δήμος Αχαρνών την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για «παράνομη εγκατάσταση κέντρου κράτησης παρανόμως εισερχόμενων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα», ενώ παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από τον χώρο, καθώς η εγκατάσταση του κέντρου κράτησης έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον δήμο σε έκταση που του ανήκει και έχει παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.! Επιπλέον, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αχαρνών επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίον αποκαλεί «ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω», που καταλύει το κράτος και τους νόμους, που υπερβαίνει το υπουργικό συμβούλιο και ξεπερνά τον πρωθυπουργό!              


             

«Ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β' Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη. Ο άνθρωπος που βούλιαξε το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και το ΕΣΠΑ θέλει τώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους πρόβατα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για θεσμική βία εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της Αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού. Η λύση των κοντέινερ ως χώρων διαμονής είναι μια παράνομη ενέργεια, καθώς οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, που σημείωσε ότι τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου.

             

Την ίδια στιγμή ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχίζει, σαν να μην τρέχει τίποτα, τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στο κέντρο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ως αργά χθες το βράδυ οι έγκλειστοι παράνομοι μετανάστες είχαν ξεπεράσει τους 200, με τους επιτελείς του υπουργείου να επιμένουν ότι ο στόχος παραμένει έως τις 15 Μαΐου ο αριθμός τους να φτάσει τα 1.200 άτομα! Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κλειστού κέντρου και έκρινε ότι ο τρόπος λειτουργίας και οι συνθήκες διαμονής των αλλοδαπών είναι ικανοποιητικά.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗΣ

"Δημοκρατία"
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ