2012-05-02 16:06:04
Φωτογραφία για Σιγεί το Ωδείο Αθηνών
Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι Επί δύο χρόνια είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Ωδείου Αθηνών που ξεκινούν από σήμερα απεργία διαρκείας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Εδώ και πάνω από 16 χρόνια δεν πήραμε ποτέ μισθό στην ώρα του. Πάντα υπήρχε καθυστέρηση 2-4 μηνών, κάποτε και 6! Αλλά τα τελευταία χρόνια η μη καταβολή των μισθών ξεπέρασε κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής. Το διδακτικό προσωπικό εργάζεται αμισθί στο Ωδείο Αθηνών από το 2010. Ως πότε όμως; Πόσο θα αντέξουμε ακόμη στο όνομα του λειτουργήματος της διδασκαλίας και της τέχνης το τσαλαπάτημα των ζωών μας; Περίπου 2.000.000 ευρώ το χρέος σε μισθοδοσία και εργοδοτικές εισφορές και ποιος ξέρει πόσα άλλα χρέη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η Επιθεώρηση Εργασίας, κάνοντας έλεγχο στα οικονομικά του Ωδείου το Μάιο του 2010, δεν βρήκε επαρκείς τις εξηγήσεις για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και προχώρησε σε μήνυση. Αν και οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν μέσω ασφαλιστικών μέτρων, παρ' όλα αυτά μεγάλο μέρος των οφειλών παραμένει ανεξόφλητο.


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων οι επισχέσεις εργασίας μερίδας εργαζομένων άφησαν αδιάφορη τη διοίκηση του Ωδείου, η οποία την τελευταία στιγμή και αιφνιδιαστικά αποφάσισε να μην αφήσει τους μαθητές να δώσουν εξετάσεις.

Καταγγέλλεται ακόμη, πως σε εκκλήσεις του Συλλόγου εδώ και χρόνια για να βρεθεί λύση «συναντήσαμε πόρτες ερμητικά κλεισμένες και το χειρότερο, κλίμα τρομοκρατίας, απολύσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το διδακτικό προσωπικό του ωδείου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αν και υπέγραψαν συμβάσεις με έναρξη την 1/10/11 και αν και διδάσκουν από τότε, είδαν, όταν παρέλαβαν τις συμβάσεις τους, αλλοιωμένες τις ημερομηνίες έναρξης σε 1/2/12 ή 22/2/12 ή 14/3/12 κλπ».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ