2012-05-02 16:20:42
Φωτογραφία για Ο Φ. Κουβέλης δεν θέλει τις ψήφους του Καμμένου
Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο Φώτης Κουβέλης. Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, ενώ άφησε αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναζητήσει τις ψήφους «κανενός κυρίου Καμμένου».

Ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία και όχι με όχημα το φόβο, ενώ ερμήνευσε την «υπεύθυνη ψήφο» ως «ψηφίστε τους υπεύθυνους της κρίσης» Όσον αφορά το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και πρόσθεσε ότι «θα πάρουμε μέρος στην αναζήτηση κυβερνητικού σχήματος και αν φτάσει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή θα αναζητήσουμε τη δεδηλωμένη».

Υποστήριξε ότι «όσο πιο ισχυρή προκύψει η ΔΗΜΑΡ στις 6 Μαΐου και όσο περισσότερο αποδοκιμαστούν τα κόμματα του μονοδρόμου τόσο ενισχύεται η πιθανότητα να αλλάξει πορεία η χώρα [...] με την απαγκίστρωση από τα μνημόνια».


Παρατήρησε ακόμη ότι «οι σημερινές πολιτικές βρίσκονται στον αντίποδα της ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Ενισχύοντας τη ΔΗΜΑΡ ενισχύετε τη δύναμη που μάχεται για γνήσιες μεταρρυθμίσεις. Δίνοντας δύναμη στη ΔΗΜΑΡ δίνετε δύναμη σε μια υπεύθυνη πολιτική».

Ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα και ότι δεν συμπορεύεται με αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. «Η Ευρώπη στην οποία αποβλέπουμε και την οποία διεκδικούμε είναι η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ