2015-02-21 18:23:05
Φωτογραφία για Θα μας αφήσει ο καιρός να πετάξουμε χαρταετό;
Καιρού επιτρέποντος το πέταγμα του χαρταετού στη Φθιώτιδα και αυτό μέχρι το μεσημέρι, γιατί μετά ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες.

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Κυριακή αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες συνοδεία ισχυρών νοτιάδων 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με τους νοτιάδες να φτάνουν τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τις Κυκλάδες, Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και εκεί μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


Από την Τετάρτη νέο κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει τη δυτική Ελλάδα που στη διάρκεια της Πέμπτης θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Βροχές περιμένουμε στο νομό από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι περίπου το βράδυ. Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός για το πέταγμα του χαρταετού με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι-απόγευμα θα χαλάσει και πάλι με βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και μετά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά πάνω από τα 1600 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 3-9 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 5-17 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-15 βαθμούς.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Για σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 3-15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από -2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7-15 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5-6 και στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα που μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ παράλληλα ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές Α-ΝΑ 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ