2012-05-02 19:43:05
Φωτογραφία για Ποινικοποίηση της απροφύλακτης σεξουαλικής επαφής
Ανησυχία έχει προκαλέσει στα αρμόδια Υπουργεία η ξαφνική αύξηση των εκδιδόμενων γυναικών που εντοπίστηκαν μολυσμένες από τον ιό του AIDS. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε την ποινικοποίηση της απροφύλακτης επαφής με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες. Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να λάβει μια τέτοια απόφαση, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι την ευθύνη δεν φέρουν μόνο οι ιερόδουλες, αλλά και οι άντρες που προτιμούν την απροφύλακτη επαφή.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Λοβέρδος, στη περίπτωση των μολυσμένων ιερόδουλων που εν γνώση τους συνεχίζουν να εργάζονται, παρατηρείται απαξία της δημόσιας υγείας, σε ότι όμως αφορά τους άντρες - πελάτες μπορεί κανείς να τους καταλογίσει κοινωνική απαξία.

Ερωτώμενος για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή συγκρούονται το αγαθό του ατομικού δικαιώματος και του ιατρικού απορρήτου με το κοινωνικό δικαίωμα των υπολοίπων για υγειονομική δημόσια ασφάλεια.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί έως σήμερα το πρωί περισσότερες από 1.600 κλήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν απροφύλακτη σχέση με την 22χρονη Ρωσίδα.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ