2012-05-02 19:36:42
Φωτογραφία για Β.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχει χρήματα ο Αλαφούζος για να μπει
Απαισιόδοξος για το ενδιαφέρον του Γιάννη Αλαφούζου για την είσοδο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ο Βασίλης Κωνσταντινίου ο οποίος επέκρινε την πολιτική διοίκησης που άσκησε ο Νικόλας Πατέρας.

Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων» και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, μίλησε στους σπουδαστές του «City Unity College» για τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας και το πώς θα ενεργούσε αν είχε στα… χέρια του τον Παναθηναϊκό.

Αίσθηση προκάλεσε η ξεκάθαρη θέση του για τον Γιάννη Αλαφούζο και η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετώπισε -δικαιολογημένα- το σχέδιο εφαρμογής του μοντέλου λαϊκής βάσης: «Η προσπάθεια Αλαφούζου... Δεν έχει ο ίδιος χρήματα για να βάλει αλλά θέλει να οργανώσει την λαϊκή βάση η οποία εδώ στην Ελλάδα (έχουν κάνει ΑΕΚ, Άρης) δεν έχει πετύχει. Βασικά, δεν ξέρουμε τι ζητάμε από τον κόσμο για την λαϊκή βάση. Οι σύλλογοι του εξωτερικού που το ζητούν είναι άλλου επιπέδου και νοοτροπίας
. Εδώ π.χ. οι περισσότεροι σύνδεσμοι θέλουν να τους δίνουν τσάμπα εισιτήρια (λόγω αδυναμίας πληρωμών και όχι λόγω αυτοσκοπού) άρα αυτό το μοντέλο είναι δύσκολο να πετύχει στην Ελλάδα. Όπως δύσκολη είναι και η πολυμετοχικότητα. Δεν υπάρχει ένας επιχειρηματίας να μπορεί να επενδύσει σε ελληνική ομάδα. Το μπάτζετ των ελληνικών ομάδων δεν φτάνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ομάδας. Πρέπει κάθε χρόνο να βάζεις 15 εκ. €. Το μπάτζετ μας είναι 35 εκ. €. Πέρσι που δεν μπήκε ο Παναθηναϊκός ούτε στο Europa League του λείπουν όλα αυτά που αν τα είχε θα έμπαινε σίγουρα στην Ευρώπη. Γι' αυτό δεν το βλέπω αισιόδοξα το όλο εγχείρημα. Ως προς αυτό, ο Βγενόπουλος είπε ότι όποιος κάνει διοίκηση θα συμμετάσχει με το ποσοστό του» τόνισε ο Κωνσταντίνου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι επί εποχής Πατέρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρεώθηκε με 162 εκ. ευρώ...

«Η ΑΕΚ είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό. Αλλά ΠΑΟΚ και Άρης σε ακόμα χειρότερη από ΑΕΚ! Ο ΠΑΟΚ είναι σε διοίκηση πρωτοδικείου, με μεγαλύτερες δεσμεύσεις, εξαρτημένος από τους δανειστές. Γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά μεγάλη κρίση. Θεωρώ ότι μετά το 2004 αφού δεν καλυτέρευσε, τότε που είχε τις προϋποθέσεις έφτασε λογικά τώρα στον πάτο. Πρέπει όλες τώρα οι ομάδες να ξεκινήσουν», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντινίου.

Και συνέχισε: «Ακόμα και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά έχει περισσότερα έξοδα από έσοδα (δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια, έτσι έγινε και από Κόκκαλη γι’ αυτό έφυγε κι άφησε χρέος 50 εκ. € στον Ολυμπιακό). Να ξεκινήσουν να κάνουν άλλο πλάνο διαχείρισης των ομάδων. Θεωρώ ότι παίρνουμε αμφιβόλου ποιότητας ποδοσφαιριστές, δεν έχουμε πλάνο όπως οι σύλλογοι του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς παίκτες αλλά δεν τους αξιοποιούμε είτε γιατί οι προπονητές εδώ κάνουν πρωταθλητισμό και δεν τους βοηθούν γιατί κοιτούν μόνο το αποτέλεσμα είτε τους καλύπτουν οι μέτριοι παίκτες. Πρέπει να αναθεωρήσει το ποδόσφαιρο πράγματα και στόχους με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να αξιοποιηθούν οι ακαδημίες. Από όλες τις ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδα δεν πηγαίνουν στις ακαδημίες ή στην οργάνωση αλλά για άλλους σκοπούς. Γι' αυτό όμως δεν υπάρχει διαφάνεια που πάνε αυτά τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει 2εκ. € το χρόνο από ΟΠΑΠ αλλά κανείς δεν ξέρει που πάνε».

Αυτή την στιγμή, μετά την παραίτηση του ΔΣ και του Γόντικα ποιός κάνει κουμάντο στον ΠΑΟ;

«Υπάρχουν δυο εκτελεστικοί διευθυντές. Για το αγωνιστικό αποκλειστικά ο Φερέιρα».

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί βιώσιμη λύση;

«Όχι. Τζίγκερ και Βγενόπουλος δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν. Δεν μπορώ να κρίνω ποιος έχει περισσότερο δίκιο ή άδικο από τους δυο. Ο καθένας λέει τα δικά του χωρίς να μπορούμε να τα διασταυρώσουμε. Αμφότεροι θεωρούν ότι έχουν δίκιο. Γι’ αυτό εμείς οι παλαίμαχοι προσπαθήσαμε να δούμε τι γίνεται.

Ο Τζίγκερ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είδαμε, μας είπε «Αν κατηγορώ κάτι τον Νικόλα Πατέρα είναι ότι στα 2 χρόνια που ήταν πρόεδρος δεν σταμάτησε την κόντρα μας (εννοεί με τον Βγενόπουλο). Αν εσείς τα καταφέρετε, έχει καλώς. Διαφορετικά ας παραδώσουμε και οι δυο τις μετοχές μας για να μπουν νέοι παράγοντες χωρίς Βγενόπουλου - Τζίγκερ για να μπορέσει να προχωρήσει χωρίς αντιπαλότητες».

Ο Τζίγκερ θέλει να φύγει, ο Βγενόπουλος όχι. Ο Τζίγκερ δεν ξέρω αν έχει εκδικητικές τάσεις. Κοιτάξτε να δείτε. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κρατάει αυτό το κρητικό, ότι είναι αλάνθαστοι. Έχουν εγωιστικές τάσεις, όχι εκδικητικές. Δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους. Από την άλλη έχουν σε υψηλή θέση τον πρωτότοκό τους, δηλαδή τον Τζίγκερ. Κι επειδή ο Βγενόπουλος καταφέρετε κατά του Τζίγκερ δεν τον συγχωρούν».

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πολεμήσει… παρασκηνιακά τον Ολυμπιακό;

«Είμαι υπέρ της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πιάσουμε έναν διαιτητή για να κερδίσουμε τον αγώνα. Στα 21 χρόνια που έπαιξα μπάλα δεν μου είπε κανείς «πάρε». Ήρθε πάντως μία ολόκληρη και μας ζήτησαν να τους βοηθήσουμε να πάρουν το παιχνίδι το 1982. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν τώρα. Να ξέρετε ότι ο Παναθηναϊκός επί Πατέρα χρέωσε την ΠΑΕ κατά 162 εκ. €. Ο Τζίγκερ ποτέ δεν θέλει να βάλει 162 εκ. € για να πάρει ένα πρωτάθλημα. Κατηγορώ όμως τον Τζίγκερ γιατί δεν δίνει λύση στη διαμάχη με τον Βγενόπουλο.

Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση, να βάλει τα χρήματα του ποσοστού του, να μειώσει το ποσοστό του Βγενόπουλου στο 11%, να έχει δηλαδή αυτός το 85% και να βγει στον κόσμο και να πει ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟ. Τον κατηγορώ και στο ότι δεν θωράκισε εξωαγωνιστικά την ομάδα από όλους τους εξωγενείς παράγοντες (ΜΜΕ, διαιτησία, δηλώσεις αντιπάλων)».

Γιατί αφήσατε τον Τσάκα τόσο καιρό να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό; Πως κρίνετε την στάση του Τζίγκερ σε αυτό το θέμα; Με αυτά τα χαρτιά τι έγινε;

«Υπήρξαν δυο επιστολές. Μια με οικόσημο ενός πρίγκιπα. Στην πρεσβεία τα χαρτιά ήταν οκ αλλά όχι της βασιλικής οικογένειας ενώ στην Σαουδική Αραβία πρίγκιπες υπάρχουν πολλοί. Το δικηγορικό γραφείο, που είχε λάβει τις μετοχές Τζίγκερ, άνοιξε έναν ειδικό λογαριασμό κι όποιος ήθελε να βάλει τα χρήματα θα τα έβαζε εκεί. Τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ».

Έκανε κάτι καλό ο Τσάκας;

«Κανένα καλό ο Τσάκας. Όλοι ξέραμε ότι η υπόθεση Τσάκα ήταν ένα τίποτα. Από την ΠΑΕ ποτέ δεν του έδωσαν μπουθ σε Τούμπα, Ξάνθη, όπως γράφτηκε. Στο ΟΑΚΑ ήταν μαζί με δυο βουλευτές και φιλοξενήθηκε σε μπουθ. Όταν θέλησε να μιλήσει με τον Σισέ, που είχε έρθει να παρακολουθήσει αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κανείς από την ΠΑΕ δεν του το επέτρεψε. Περισσότερο ήταν θέμα των δημοσιογράφων που για να αυξάνουν την ακροαματικότητά τους και τις πωλήσεις τους ανακινούσαν το θέμα. Για παράδειγμα ο ΣΚΑΪ έβγαζε συνέχεια τον Τσάκα στις εκπομπές του Κυριάκου Θωμαΐδη».

Πως σχολιάζει την εμπλοκή τόσων αθλητών με την πολιτική; Ειδικά για τον Πύρρο Δήμα;

«Κοιτάξτε. Ο Ανατολάκης δεν πρόσφερε τίποτα μέχρι τώρα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν του στον χώρο του αθλητισμού. Ίσως όλοι αλλάζουμε όταν μπαίνουν στην πολιτική. Δεν ξέρω για τον Πύρρο Δήμα. Δεν μπορεί να κάνεις τον Δήμα π.χ. υπουργό Πολιτισμού γιατί δεν ξέρει, οι σύμβουλοι που θα έχει δεν ξέρεις που θα τον κατευθύνουν.

Για παράδειγμα είναι σαν να βάζεις τον Αντώνη Αντωνιάδη στο υπουργείο Πολιτισμού για θέματα... ξιφασκίας. Τους παίρνουν καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, να τους στύψουν αρχικά και μετά να τους πετάξουν. Καλύτερα να μην μπουν οι αθλητές στην πολιτική. Ίσως το κάνουν γιατί βλέπουν ότι κάτι τους τάζουν. Εδώ ο Αριστείδης ο Καμάρας έβαλε υποψηφιότητα στην ΕΠΟ και δεν τον ψήφισαν».

Θέλετε να σχολιάσετε τις χθεσινές δηλώσεις του Νιόπλια;

«Αν και δεν τις διάβασα ολοκληρωμένα έχω να πω το εξής: Εγώ τον Νιόπλια τον ξέρω από το 1984, από την μια χρονιά που αγωνίστηκα στον ΟΦΗ. Ο Νιόπλιας καλό παιδί, καλός προπονητής αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν είναι εύκολο από προπονητής της Νέων να μπορέσεις να πας σε μια ομάδα με 28 παίχτες διαφορετικού χαρακτήρα για να κάνεις εκεί καριέρα. Ένας προπονητής είτε θα τα πει τότε είτε ποτέ και όχι εκ των υστέρων. Μπορώ να σου πω ότι όλα αυτά ήταν σωστά αλλά γιατί τα λες Νιόπλια τώρα και όχι τότε; Δεν έπρεπε να τα πει αυτά».

Όσον αφορά στην στήριξη του Σάββα Θεοδωρίδη στον Τζίγκερ, απάντησε: «Ο Τζίγκερ ευχαρίστησε τον Πέτρο Κόκκαλη όταν αποχώρησε. Ειρωνική η τοποθέτηση του Θεοδωρίδη. Δεν είμαι υπέρ αυτών των τοποθετήσεων. Δεν θέλω να λυπούνται τον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ δεν αξίζει από κανέναν να τον λυπάται. Έχει εκατομμύρια κόσμου, είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ό,τι κι αν είναι δεν είναι για λύπηση».

Τι ρόλο παίζουν οι παλαίμαχοι σε μια ομάδα;

«Αν θέλουν όλες οι ελληνικές ομάδες να έχουν μεγαλύτερη αποδοχή, να γίνουν πιο αναγνωρίσιμες, πρέπει να έχουν πάντα στις διοικήσεις τους τουλάχιστον 2 παλαιμάχους, αρκεί να θέλουν να τους αξιοποιήσουν. Στην Ελλάδα επειδή οι παράγοντες αισθάνονται μειονεκτικά δεν θέλουν να έχουν παλαίμαχους. Δεν ξέρουν επίσης πως να τους αξιοποιήσουν. Να μπει π.χ. σε μια θέση συνδετική μεταξύ Κόσμου-ΠΑΕ ο Βαζέχα ή ο Σαραβάκος, που είναι μορφές αναγνωρίσιμες. Ο Κώστας Αντωνίου δεν έκανε γ’ αυτή την θέση, για την θέση του μάνατζερ. Στείλ’ τον πρώτα στο εξωτερικό να μάθει και μετά να έρθει πίσω».

Για τα στημένα; Και το πως διακόπηκαν οι έρευνες ξαφνικά το καλοκαίρι;

«Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μιας και δεν ξεκαθάρισε ποιές ομάδες έχουν εμπλακεί. Δεν γίνεται να φταίνε για όλα μόνο δυο... Υπήρχε όμως εκβιασμός από τη ΝΟVΑ και ΕΡΤ για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους».

Ποιους θεωρείς καλούς τερματοφύλακες;

«Υπάρχουν οι μεγάλοι και οι καλοί τερματοφύλακες. Ο τελευταίος μεγάλος ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο μεγάλος συνδυάζει τα πάντα (χαρακτήρας, προσόντα, εμπορικότητα), ο καλός περισσότερο εξωαγωνιστικά παρά καθαρά αγωνιστικά προσόντα. Υπάρχει παράδοση στον Παναθηναϊκό αλλά και στην χώρα μας από μεγάλους τερματοφύλακες. Όπως στην γενιά μου, Οικονομόπουλος, Κελεσίδης, Κωνσταντινίδης. Τότε όμως δεν βγαίναμε στο εξωτερικό. Η εποχή μου είχε ιερά τέρατα στο τέρμα (πχ Μπανκς, Γιασίν).

Ο Πούσκας μας είχε δώσει προσωπικότητα. Γι' αυτό είχαμε αυτή την πορεία μέχρι το Γουέμπλεϊ. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχουν στο Πρωτάθλημα μεγάλοι αλλά καλοί τερματοφύλακες, όπως ο Μέγιερι, ο Καρνέζης και ο Σηφάκης. Τον Στέφανο Καπίνο δεν μπορώ να τον κρίνω τώρα γιατί είναι η πρώτη του χρονιά, θα περιμένω να καθιερωθεί. Πάντα κρίνω από την δεύτερη χρονιά και μετά. Ο Αλέξης Τζόρβας είναι ένας τερματοφύλακας των αγώνων. Όταν δεν παίζει για καιρό δεν κάνει καλούς αγώνες. Γι’ αυτό και στην Παλέρμο όταν σταμάτησε να είναι βασικός και μετά χρησιμοποιήθηκε δεν ικανοποίησε».

Τι πρέπει να κάνει ο Σάντος με τους τερματοφύλακες ενόψει Euro;

«Στο Euro θα επιλέξει ο Σάντος την τελευταία στιγμή ποιος είναι ο καλύτερος ανάλογα με την φόρμα. Εγώ πάντως θα έβαζα τον Σηφάκη».

Για την κατεδάφιση της Λεωφόρου;

«Θα την κατεδαφίσουν και θα κάνουν ένα μνημείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρει τώρα πια κάτι η Λεωφόρος. Δεν μπορεί ο ΠΑΟ να ξαναγυρίσει την Λεωφόρο. Το ποδόσφαιρο προχωρά και εξελίσσεται. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα και γι’ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες για το γήπεδό τους για παράδειγμα. Αν έχεις στόχους, πιέζεις σε γήπεδα όπως το ΟΑΚΑ. Ας γκρεμιστεί το γήπεδο αρκεί όμως να γίνει ο Βοτανικός».

Γιατί δεν το έχει φτιάξει ο ΠΑΟ το γήπεδό του;

«Δεν το έχει φτιάξει βασικά λόγω της διαμάχης Τζίγκερ-Βγενόπουλου. Αυτοί φταίνε. Ο Παναθηναϊκός εξαρχής κατέθεσε λάθος νομοσχέδιο. Όποιος όμως πάρει την ΠΑΕ και χρηματοδοτήσει το γήπεδο θα το έχει. Γύρω στα 120 εκ. € χρειάζονται. Για όλες τις εγκαταστάσεις (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης). Σαφώς περισσότερα π.χ. από της ΑΕΛ αλλά άλλης χωρητικότητας και φιλοσοφίας. Της Λάρισας το γήπεδο είναι άχρηστο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δεν έχει άδεια».

Ως προς τις ακαδημίες, έχει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός;

«Μετά τον Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος ήταν στον Άγιαξ, έχει οργανώσει καλά και προγραμματισμένα. Ο ΠΑΟ έχει επτά παίχτες έτοιμους που προπονούνται με την πρώτη ομάδα και θα γίνει ο κορμός της νέας ομάδας του ΠΑΟ. Πολύ καλές ακαδημίες αλλά όχι οργανωμένες έχει ο ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος υστερεί σε μέσα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Κάποτε είχε η ΑΕΚ αλλά από τότε που γκρεμίστηκε η Νέα Φιλαδέλφεια και πήγαν στα Σπάτα, είναι αναγκασμένοι να προπονούνται σε ακατάλληλα γήπεδα για την αξιοποίηση των ακαδημιών. Έχει επεκταθεί ο ΠΑΟ σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό έχει ξεφύγει. Έχει δικούς του προπονητές και δικό του πλάνο, άρτια οργανωμένο».

Ποιο είναι το πλάνο σας για τον Παναθηναϊκό;

«Αν είχα τα πρώτα 7 εκ. € για να μπορέσω να εξοφλήσω τους παίχτες, τον ΦΠΑ, την Εφορία, τις ομάδες του Κουίνσι και του Ζέκα, ναι θα τον έπαιρνα τον Παναθηναϊκό και θα τον οργάνωνα από την αρχή. Να είμαι στο Δ.Σ., να πάρω τον Γόντικα (ο πλέον κατάλληλος), τον Στάμου (οικονομικά), μια επιτροπή 3 ποδοσφαιριστών, εγώ θα τους έκρινα, (Δομάζος, Σαραβάκος, Βαζέχα) με άλλες αρμοδιότητες, για να είναι κάθε μέρα στην Παιανία.

Και μετά κάθε εβδομάδα θα ασχολούμασταν κάθε εβδομάδα με τα αγωνιστικά. Και βέβαια, θα τον έπαιρνα αλλά δεν έχω τα λεφτά. Οι άλλοι όμως που τα έχουν δεν κάνουν αυτά που πρέπει. Ο Μαρινάκης π.χ. όταν είδε το μπάχαλο στον Ολυμπιακό έφερε τον Σάββα Θεοδωρίδη, τον πλέον κατάλληλο για δημιουργία εντυπώσεων και ανακατουσούρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και εκεί φταίνε ΕΠΟ, Super League. Στον ΠΑΟ δεν υπήρχε κάποιος να απαντήσει».

Είναι ήρωας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα;

«Ο Παναθηναϊκός όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτεται αν του χρωστούν. Γι' αυτό και αντιδρούν πάντα οι παίχτες μεσοβδόμαδα και όχι στον αγώνα. Τους απασχολεί περισσότερο το παιχνίδι, τους αρέσει, το αγαπάνε. Π.χ., ο Κώστας Κατσουράνης ήρθε στον ΠΑΟ γιατί είχε περισσότερο ενδιαφέρον και όχι για τις οικονομικές απολαβές. Δεν έχει οικονομικό θέμα.

Πήρε πολλά χρήματα, όπως και οι υπόλοιποι που βγήκαν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, από εκεί. Αυτή την στιγμή όλοι παίζουν για το όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ξέρουν το βάρος της φανέλας. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Θα μπορούσε να είχε φύγει από τον ΠΑΟ ο Ζεσουάλδο αλλά έμεινε και μπράβο του. Ο ΠΑΟ να ξέρετε δεν θα χαθεί αλλά θα περάσει μια ταλαιπωρία. Ξέρουν οι παίχτες ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους».

Τι θα γίνει αν δεν βρει τα χρήματα ο ΠΑΟ; Θα υποβιβασθεί;

«Με τον νέο νόμο ο ΠΑΟ δεν υποβιβάζεται αλλά δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, θα κάνει συμβιβασμό με τους κορυφαίους παίχτες (π.χ. ο Μπουμσόγνκ) με υψηλά συμβόλαια. Αν μπορέσει θα πουλήσει τον Λέτο, τον Καντέ κτλ. Αυτό που θα κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να προωθήσει 7 παιδιά από τις ακαδημίες (όπως Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Λαγός κ.α). Οι γιοί του Γιώργου Δώνη επίσης είναι μεγάλοι παίκτες (και οι δυο). Ο Παναθηναϊκός έχει σιγουρέψει το μέλλον τους. Θα προχωρήσει με τις ακαδημίες».
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ