2012-05-02 23:38:09
Φωτογραφία για Ιράν: Με γαλλική βοήθεια τα πυρηνικά του Ισραήλ
Παράλληλα, κατηγόρησε τη Γαλλία ότι βοήθησε το Ισραήλ να αναπτύξει «απάνθρωπα πυρηνικά όπλα». Ένας σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη θα πρέπει να οδηγήσουν στην άρση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η προσδοκία μας είναι η άρση των κυρώσεων», δήλωσε ο Γολάμ-Αλί Χαντάντ Αντέλ. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Μαχντί Αχοντζαντέχ, κατηγόρησε «κάποιες» χώρες για υποκρισία και διγλωσσία, τονίζοντας ότι ταπυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο ιρανικό αμυντικό δόγμα. Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε τη Γαλλία ότι πριν δεκαετίες βοήθησε το Ισραήλ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Το Ισραήλ φέρεται να είναι το μοναδικό κράτος της Μέσης Ανατολής που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Διαβάστε περισσότερα Η Γαλλία κατασκεύασε τη δεκαετία του 1950 έναν ισραηλινό πυρηνικό αντιδραστήρα στη νότια πόλη Ντιμόνα, όπου πιστεύεται ότι το Ισραήλ κατασκεύασε πυρηνικές βόμβες.


«Πραγματικά, η Γαλλία είναι η δημιουργός του μυστικού πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ», δήλωσε σε ομιλία του σε μια διάσκεψη για τη μη διάδοση των πυρηνικών στη Βιέννη.

Παρόλα αυτά ο ιρανός αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε να αισιοδοξούμε για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις». Εντούτοις «δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν (...) δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματός του στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας και τεχνολογίας», κατέληξε.
newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ