2012-05-03 01:32:02
Φωτογραφία για Μετεγκατάσταση του ΥΠΕΚΑ στο κτήριο του ιστορικού ΜΙΝΙΟΝ
Στο κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Δώρου, θα μετεγκατασταθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στο νέο ακίνητο θα στεγαστούν περίπου... 1.300 άτομα τα οποία εργάζονται σήμερα διάσπαρτα στα 28 κτήρια που συνολικά νοικιάζει το ΥΠΕΚΑ, και στην πλειοψηφία τους είναι παλαιά (άνω των 30 ετών).

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μετεγκατάστασης αφορούν στην άμεση εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα (περίπου 70% του υφιστάμενου συνολικού κόστους μίσθωσης, καθώς αναμένεται εξοικονόμηση τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ κατ’ έτος), και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων (τουλάχιστον κατά 50%, πάνω από ένα εκ. ευρώ).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης για την στέγαση των 1300 υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ με βασικά πλεονεκτήματα την άμεση μείωση του κόστους ενοικίασης, καθώς η αναλογία ανά τ.μ. ωφέλιμου κτιρίου, από 16,16 ευρώ/τ.μ. μειώνεται σε 10,57 ευρώ/τ.μ., την άριστη συγκοινωνιακή υποστήριξη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (50μ. από στάσεις τις στάσεις του Metro και του ΗΣΑΠ καθώς και πλήθος στάσεων Λεωφορείων και Τρόλεϊ) και την τήρηση όλων των Πολεοδομικών, Κτιριοδομικών, Πυροσβεστικών και Υγειονομικών διατάξεων.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης του προσωπικού στις θέσεις εργασίας.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι τύποι χρηστών του Facebook (pics)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι τύποι χρηστών του Facebook (pics)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ