2012-05-03 02:33:03
Φωτογραφία για Τρίτη ημέρα αιματοχυσίας στο Μάλι
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα στις συγκρούσεις μεταξύ της προεδρικής φρουράς και των στρατιωτών της χούντας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Σήμερα , ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό μεταξύ της στρατιωτικής χούντας και στρατιωτών που παραμένουν πιστοί στον ανατραπέντα πρόεδρο της χώρας Αμαντού Τουμανί Τουρέ, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χούντας εκκενώνουν πολλά κτίρια αναζητώντας στρατιώτες πιστούς στον Τουρέ, ανάμεσά τους και ξένους μισθοφόρους, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπολύσουν αντιπραξικόπημα.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν από την κατεύθυνση του κτιρίου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (ORTM), γύρω από το οποίο σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις από τη Δευτέρα, αλλά παραμένει υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής χούντας. Σύμφωνα με εργαζόμενο, στρατιώτες της χούντας ζήτησαν από όλους όσους βρίσκονταν στο κτίριο της ORTM να απομακρυνθούν.


Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν και στο κέντρο του Μπαμακό, όπου τα κυβερνητικά κτίρια εκκενώνονται και οι κάτοικοι φεύγουν με κάθε τρόπο.

Μέλη της προεδρικής φρουράς εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον σημαντικών τοποθεσιών στο Μπαμακό και τη γειτονική πόλη Κατί, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της χούντας, αργά τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν από την εξουσία τους στρατιωτικούς μετά το πραξικόπημα της 22ας Μαρτίου.

Στο μεταξύ μια αντιπροσωπεία της χούντας έφτασε σήμερα στο Ουαγκαντούγκου για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο Μπλεζ Κομπαορέ, μεσολαβητή της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) για την επίλυση της κρίσης στο Μαλί.
real
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκοτώθηκε φαντάρος μας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκοτώθηκε φαντάρος μας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ