2015-03-13 15:22:05
Φωτογραφία για Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι λέει ο πατέρας του εμφανιζόμενου ως... «αρχηγού» της παρέας των Κρητικών
Για την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε ο πατέρας του αποκαλούμενου «αρχηγού» της παρέας των Κρητικών.

Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μία» του Star και μίλησε για όσα έχουν ακουστεί για το bullying και την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όταν λοιπόν ξεκίνησε η ιστορία αυτή, πήρα το γιο μου τηλέφωνο και του λέω: “τι γίνεται;” και μου λέει “Μπαμπά, με πάνε για κατάθεση”. “Θα πεις ό, τι ξέρεις” του λέω. Πήγε το κοπέλι, του πήραν κατάθεση, είπε τα πάντα. Μετά λοιπόν συνέχισε το πράγμα. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο τον... και του λέω “Έβγα να κάνεις μία δήλωση” και μου λέει: “Mπαμπά, δεν με αφήνουν”. Παίρνω λοιπόν τον λοχαγό, τον διοικητή... εγώ προσωπικά και του λέω “κύριε διοικητά τι γίνεται εδώ;”. Kαι μου λέει: “Ο γιος σου μου λέει ότι δεν έχει πρόβλημα. Ό,τι μας ζήτησαν το δώσαμε. Ο γιος σου ήταν την Τρίτη το βράδυ εδώ, δεν ξαναβγήκε ούτε την Παρασκευή, ούτε τίποτα. Ό,τι μας ζητήθηκε από την αστυνομία το δώσαμε”. Και του λέω “Κύριε διοικητά βγείτε να το πείτε ή αφήστε το γιο μου να βγει να το δηλώσει δημόσια” και μου λέει: “Τι νομίζεις ότι είναι εδώ; Εδώ είναι στρατός”. Έχουν απαγορεύσει στον γιο μου να μιλήσει δημόσια για το θέμα επειδή είναι φαντάρος”».


Το χρονικό

Ο πατέρας του νεαρού φαντάρου μεταφέρει στη συνέχεια όσα του έχει πει ο γιος του για την επίσκεψή του στη Γαλακτοκομική Σχολή, τρεις μέρες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη. «Ο γιος μου ήταν πέρυσι με το παιδί. Πέρυσι τελείωσε ο... Φέτος λοιπόν ήταν με άδεια εδώ, κάτω και του λέει η μητέρα του: “Σήκω, τώρα θα πας επάνω να πάρεις το απολυτήριό σου από τη σχολή γιατί κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις μετάθεση, να κατέβεις κάτω και θα χρειαστεί άλλο ταξίδι για να πάμε να το πάρουμε.” Όταν λοιπόν έφυγε ο... από εδώ, λέει “καλά, μάνα, θα πάω γιατί θα συνεννοηθώ και με ένα άλλο κοπέλι να πάρω και αυτουνού το απολυτήριο”. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο τη σχολή από το λεωφορείο από το Αγρίνιο, κάπου εκεί. Μιλάει με μια κυρία εκεί, δεν ξέρω πως την λένε και της είπε πως θα πάει να πάρει το απολυτήριο το δικό του και ενός φίλου του. Τον συνδέει τότε με τον διευθυντή, με τον Μάντζαρη, και του λέει: “Τώρα που θα έρθεις θα σ' το δώσουνε”. Το λεωφορείο στο μεταξύ καθυστέρησε να πάει στη Σχολή, πήγε 4 η ώρα στη Σχολή και είχαν κλείσει τα γραφεία. Συναντιούνται λοιπόν με τον Μάντζαρη στην είσοδο, δεν ξέρω πού συναντήθηκαν, και λέει στον γιο μου πως δεν μπορεί να του δώσει το απολυτήριο γιατί έχουν κλείσει τα γραφεία. Και του λέει ο γιος μου: “E, να δω τότε την παρέα μου, τους φίλους μου, να πάω επάνω”. Και του λέει ο Μάντζαρης: “Έχω βγάλει νόμο φέτος και δεν μπαίνουν εξωσχολικοί μέσα στη σχολή”. Κατεβαίνουν λοιπόν τα παιδιά, πάνε δίπλα σε ένα ζαχαροπλαστείο, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι εκεί, ήπιαν τον καφέ τους, καλαμπούρισαν, έκαναν ό,τι έκαναν. Ήταν 7 η ώρα, ενώ στις 8 ο γιος μου έπρεπε να φύγει να πάει στο στρατόπεδο. Μπαίνουν λοιπόν στο λεωφορείο, κατεβαίνουν στη στάση δίπλα, ήταν μαζί με ένα άλλο παιδί ο γιος μου, και εκεί συναντιούνται με τον Βαγγέλη».

Η συνάντηση με τον Βαγγέλη

«Του λέει: “Βαγγέλη, τι κάνεις;”. “Καλά”, απαντά εκείνος. “Eγώ είμαι φαντάρος”, του λέει ο γιος μου. Μετά συζήτησαν για τα πρόβατα. Του λέει ο γιος μου: “Έμαθες να τυροκομάς;”. Λέει ο Βαγγέλης: “Tώρα μαθαίνω”. Ε, μετά μπαίνουν στο λεωφορείο όλοι μαζί. Κατεβαίνουν στα Γιάννενα, πάει ο γιος μου με το άλλο το παιδί και με ένα άλλο ακόμα, ενώ ο Βαγγέλης έφυγε με την άλλη παρέα. Αυτή τη συνάντηση κάμανε. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ο γιος μου στην περίπτωση αυτή; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν κατατεθεί από τα παιδιά που ήταν μπροστά. Από την Τρίτη ο γιος μου δεν ξαναβγήκε από το στρατόπεδο. Την Παρασκευή που έγινε το περιστατικό, ο γιος μου ήταν μέσα. Ποιο ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συνδέσει μία εξαφάνιση ενός παιδιού τη μέρα που πήρε τους βαθμούς του με μία επίσκεψη ενός άλλου παιδιού πριν από τρεις μέρες στη σχολή, που συναντήθηκαν παρέα με άλλους μπροστά;».

Επικοινωνία με τους άλλους γονείς

Στη συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει επικοινωνία με τους πατεράδες των άλλων παιδιών. «Εμείς περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε μήπως βρεθεί το παιδί ζωντανό - το κυριότερο είναι αυτό». Έπειτα, τονίζει πως ο ίδιος και η σύζυγός του δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τα δήθεν προβλήματα που δημιουργούσε ο γιος τους όταν ήταν εκεί σπουδαστής. Επιπλέον σημειώνει πως τα παιδιά έκαναν απλά καλαμπούρια, όπως κάνουν όλες οι παρέες. «Μπορεί καμιά φορά να γινόταν και καμιά χοντράδα, όμως ήταν όλοι μαζί!».

Όσο για τον λόγο που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην Εστία, αναφέρει πως αυτό έγινε επειδή οι υπόλοιποι πάλευαν εκεί μέσα και κάπνιζαν, ενώ εκείνος ήταν χαμηλών τόνων. Μάλιστα, όπως του είχε πει ο γιος του, ο «Βαγγέλης ήθελε 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για το καθαριστήριο, αφού τα ρούχα του βρωμούσαν καπνίλα. Αυτές ήταν οι αιτίες που έφυγε».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ