2012-05-03 12:15:25
Φωτογραφία για «Πειραματόζωα» του Παπανδρέου οι Έλληνες, κύριε Βενιζέλε;
του Σωτήρη Ξενάκη

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πολιτικός σχολιαστής τότε η δήλωση του στο περιοδικό Time ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο από τους δανειστές της, ασφαλώς θα αποτελούσε τροφή για σκέψη και συζήτηση. Πλην όμως , δεν είναι πολιτικός σχολιαστής, ούτε αρθρογράφος, ούτε μέλος σε κάποιο think tank που ασχολείται με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την διεθνή επικαιρότητα. 

Ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που το έχει λησμονήσει, υπήρξε ο πρωθυπουργός της χώρας οι κάτοικοι της οποίας υπό την δική του καθοδήγηση μετατράπηκαν σε -κατά δική του ομολογία- «ποντίκια εργαστηρίου». Σε ένα πείραμα το οποίο μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού, αν δεν μας έχει ήδη ρίξει σε αυτόν.

Η κυνική ομολογία του κ. Παπανδρέου λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από την ανάλογη αυτοκριτική. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί η εξέλιξη που μας μετέτρεψε σε πειραματόζωα.


Δεν γνωρίζω αν η συγνώμη που μονότονα επαναλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες προσπαθώντας να εξευμενίσει το εξαγριωμένο με το ΠΑΣΟΚ εκλογικό σώμα, περιλαμβάνει και την μετατροπή της Ελλάδας και των Ελλήνων σε...ποντίκια εργαστηρίου! Θα είχε ενδιαφέρον όμως, έστω και τώρα , λίγο πριν φτάσουμε στις κάλπες να ακούσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλά γι αυτή την τελευταία δήλωση του προκατόχου του και να μας πει αν συμφωνεί πώς ήταν αναπόφευκτα όσα βιώσαμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Εκτός φυσικά κι αν συμφωνεί ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Παπανδρέου. Αλλά τότε να μας το πει για να το ξέρουμε, πριν πάμε στις κάλπες πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ