2015-03-20 15:56:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Πώς η δημοτική Αρχή σχεδιάζει να αξιοποιήσει το ακίνητο των Παλαιών Σφαγείων
Υπηρεσίες του Δήμου της Πάτρας σκοπεύει να μεταφέρει η δημοτική Αρχή Πελετίδη, στις εγκαταστάσεις των πρώην Σφαγείων, οι οποίες παραμένουν κλειστές μετά τη διακοπή της σύμβασης του Δήμου με τον ιδιώτη που εκμεταλλευόταν το χώρο. Στα σχέδια του Δήμου είναι με την μεταφορά των υπηρεσιών, να εξοικονομηθούν πόροι που σήμερα διατίθενται σε ενοίκια και να καταστούν πιο λειτουργικές για τους δημότες οι υπηρεσίες.

Αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να διαπιστωθούν και να αξιολογηθούν οι ανάγκες της κάθε υπηρεσίας. Σε επόμενη φάση θα αποφασιστεί ποιες υπηρεσίες του Δήμου θα μεταφερθούν στα πρώην Σφαγεία.

Δεδομένο πάντως είναι, ότι η παρούσα δημοτική Αρχή δεν έχει καν τη σκέψη, να ενοικιάσει το χώρο πάλι σε ιδιώτη, καθώς όπως αναφέρει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος: «Ο χώρος που παραλάβαμε ήταν λεηλατημένος από την περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία
. Οι εγκαταστάσεις ήταν σε άθλια κατάσταση. Λείπουν πανάκριβα φωτιστικά και υπήρξαν καταστροφές στην πρώην ζυθοποιία από τους προηγούμενους ενοίκους». Κατά τον κ. Αντωνόπουλο αυτός είναι ο κανόνας στην αξιοποίηση δημοσιών χώρων από την ιδιωτική πρωτοβουλία. «Όπου έχουν δοθεί από τον Δήμο ακίνητα σε ιδιώτες αυτή ήταν η κατάσταση στην οποία τα άφησε», λέει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως:

«Οι καταστροφές που έχουν γίνει στα πρώην Σφαγεία, συγκρίνονται με τις καταστροφές των τζιχαντιστών στα μνημεία πολιτισμού».

Μέχρι να αξιοποιηθεί ο χώρος, η δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει για τη φύλαξή του, με υπαλλήλους του Δήμου.

Το ακίνητο είναι ένα κτιριακό πέτρινο συγκρότημα όπου στεγάζονταν τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας από το 1903. Μία πρωτοποριακή -για την εποχή- μελέτη, του αρχιτέκτονα Π. Λυκούδη, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στην Πάτρα. Σήμερα έχει επεκταθεί από τα 3,5 στρέμματα σε 14,5 στρέμματα.

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή του Γιάννη Δημαρά, προχώρησε σε έξωση του ενοικιαστή, με δικαστική απόφαση, αφού δεν είχε καταβάλει μισθώματα.

Φάνης Βγενόπουλος-thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ