2012-05-03 12:54:10
Φωτογραφία για Ολυμπιακοί με χάμπουργκερ και μπύρες!
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα χάμπουργκερ και οι μπύρες με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Κατά τους Βρετανούς γιατρούς καμία, ενώ αντίθετα για τους διοργανωτές των αγώνων, χωρίς αυτά τα συστατικά ίσως δεν θα μπορούσαν καν να γίνουν οι Ολυμπιακοί !

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, λιγότερο από τρεις μήνες πριν την τελετή έναρξης των 30 Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών γιατρών και επιστημόνων και από την άλλη πλευρά των υπέρμαχων των χορηγών μέσα από την οργανωτική επιτροπή.

Η πασίγνωστη αλυσίδα φαστ φουντ των McDonald’s, η Coca-Cola αλλά και η μπύρα Heineken αποτελούν βασικούς χορηγούς και της διοργάνωσης του Λονδίνου, με τις πρώτες δύο εταιρίες μάλιστα να συγκαταλέγονται στις χρυσές (και πολύχρονες) χορηγίες γενικότερα της ΔΟΕ.

Την ίδια ώρα Βρετανοί επιστήμονες διαφωνούν ριζικά και τονίζουν πως είναι λυπηρό σε μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν αθλητές πρότυπα για τη νεολαία και όχι μόνο, να τους σπονσοράρουν εταιρίες που προσφέρουν προϊόντα που μόνο κακό κάνουν στην υγεία του ανθρώπου.


Σπόνσορες εναντίον γιατρών!

 

Μάλιστα η Ακαδημία των βασιλικών ιατρικών κολεγίων, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της και ζήτησε από την ίδια την κυβέρνηση να μην δεχτεί να υπάρχει τέτοια διαφήμιση στους αγώνες.

"Πρέπει να καταλάβουν πως χωρίς τους συγκεκριμένους χορηγούς πολύ απλά οι αγώνες σχεδόν δεν θα μπορούσαν καν να διεξαχθούν" ήταν η πληρωμένη απάντηση εκπροσώπου από την οργανωτική επιτροπή «Λονδίνο 2012».

Στην Αγγλία το ένα τέταρτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα παχυσαρκίας (με δείκτη μάζας σώματος εκτός ορίων) και υπολογίζεται πως αυτό το ποσοστό μπορεί να ανέβει στο 50% μέχρι το 2030. Ενώ κάθε χρόνο προβλήματα που προέρχονται από την παχυσαρκία και την κακή διατροφή, κοστίζουν στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας 4.000.000 λίρες.

Φαστ-φουντ μετάλλια

 

Επίσης η Βρετανία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον αλκοολισμό και οι γιατροί θεωρούν πως είναι λάθος να υπάρχουν βασικοί χορηγοί αλκοολούχα ποτέ αφού περνούν λάθος μηνύματα στη νεολαία, σχετικά με τις αθλητικές επιτυχίες και το νόημα γενικότερα του αθλητισμού.

Μάλιστα ως ατράνταχτη απόδειξη, οι γιατροί αναρωτιούνται: "Θα υπάρξει άραγε έστω και ένας αθλητής ή αθλήτρια που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα φάνε ένα τέτοιο πρόχειρο γεύμα λίγο πριν μπουν στην μάχη για ένα μετάλλιο";

Δεν έχουν και άδικο, όμως το χρήμα κάνει τον κόσμο (και τους Ολυμπιακούς Αγώνες) να γυρίζει.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ