2012-05-03 12:53:20
Φωτογραφία για “Μιτάτο Μασαούτη”! Εύγε σύντεκνοι που δείχετε την υπεροχή της Ελλάδας στην ποιότητα και στην παράδοση!
“Μιτάτο” σημαίνει το κατάλυμα του βοσκού. Συνήθως απαρτίζεται από το τζάκι-χώρος τυροκόμησης (ο οποίος κατασκευάζεται από δύο πέτρες κάθετες στην περίμετρο του τοίχου-πυρομάχοι), τον ανηφορά, τις θυρίδες (λίθινα ντουλάπια μέσα στο σώμα του τοίχου) για να φυλάγονται εργαλεία ή/και τροφές και εξωτερικά την τραπεζαρία. (περισσότερα εδώ).

Όταν μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα εκπληκτικό κατάστημα “γκουρμέ” στην Βάρη όπου έχει μόνο Ελληνικά προϊόντα, δεν πήγε το μυαλό μας ότι έκαναν απόβαση οι ίδιοι οι βοσκοί. Και όμως οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική, απίστευτη δουλειά με σεβασμό στην ιστορία τους και την πατρίδα τους. Με καμάρι δείχνουν τα προϊόντα της Γης τους (τυριά) αλλά έχουν φέρει και γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Τι γεύσεις όμως… Ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει το χρυσάφι της Ελληνικής Γης. Πρώτη φορά βλέπουμε μαγαζί με εκατοντάδες κωδικούς που μοσχοβολούν Ελλάδα. Από κάθε γωνιά της, εκτός από τα τυριά παραγωγής τους που πρέπει να είναι εξαιρετικά.


Μιλάμε για Ελληνική ποιότητα ζωής. Την ίδια στιγμή που τα γελοια ελληνόφωνα ανθρωπάρια του εμπορίου γεμίζουν τα ράφια τους με ξενόφερτα σκουπίδια μαζικής παραγωγής. Για να μην πούμε για κάτι “κολοσσούς” με κατεψυγμένα κεφτεδάκια που σκοτώνουν.

Και το επιστέγασμα; Τα παλικάρια έχουν τον Παππού Μασαούτη που προφανώς ίδρυσε και το τυροκομείο πριν από έναν αιώνα όπως λένε. Εκεί, να δεσπόζει με την φωτογραφία του και να δίνει την ευχή του στα εγγόνια του που σίγουρα είναι ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Και βέβαια σε αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο όπου ο παραγωγός ανοίγει μόνος του την λιανική. Μα την γεμίζει και με την Ελλάδα της πραγματικής παραγωγής!

Μην περιμένετε να δείτε αφιερώματα στα κανάλια της διαπλοκής και του αφελληνισμού σε αυτή την υποδειγματική ως φαίνεται κατάσταση. Εκεί θα δείτε να φιγουράρουν μονο οι απάτριδες, τα λαμόγια, οι τεμπελχανάδες, οι μεσάζοντες, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες.

Μα αυτές οι δράσεις θα έπρεπε να παρουσιάζονται ως πρότυπα του επιχειρείν. Τουλάχιστον για την έξοδο από την κρίση.

Το ότι τα παιδιά προσκυνούν τον γενάρχη τους, αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες το έχουν στα γονίδια τους. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Έθνους (=Γέννα, Γένος).

Μακάρι να δούμε Μασαούτηδες σε όλη την χώρα. Πρέπει όμως και εμείς να βοηθήσουμε. Ας φάμε λιγότερα, ας φάμε όμως καλά και Ελληνικά. Από την Ελληνική Γη, από Ελληνικά χέρια, με τα λεφτά να μένουν στην πατρίδα.

Μπείτε στον ιστότοπο τους που έχει βέβαια ελλείψεις και ρίξτε μια ματιά γιατί το αξίζουν. Εδώ: http://www.mitatomasaouti.gr/

Το Ολυμπία επικοινώνησε ήδη μαζί τους στην φόρμα που έχουν και τους ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες. Όπως καλούμε και κάθε αναγνώστη να μας κοινοποιεί κάθε ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ αυτής της μορφής, όπου όλη η αλυσίδα στηρίζει Ελλάδα. Την γνήσια Ελλάδα, αυτή που μας έκανε ελεύθερους. Όχι τα γκρίζα κουστούμια των σαλτιμπάγκων του Κολωνακίου.

Μπράβο ρε Μασαούτη, μακάρι να σε καμαρώνουν έτσι και τα εγγόνια σας. Κάνε και franchise άμα θες και από εμάς θα έχεις ότι ζητήσεις – όπως πάντα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ (άντε να δώσεις καμμία έκπτωση στους τρελλούς θαμώνες του Ολυμπία…)

πάρτε και βίντεο από Μιτάτο για να καταλάβετε γιατί τρελλαθήκαμε με το όνομα:
olympia.gr/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξαφνικός θάνατος στη Λέσβο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξαφνικός θάνατος στη Λέσβο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ