2012-05-03 14:19:16
Φωτογραφία για Επίδειξη δύναμης από το ΚΚΕ αλλά να κυβερνήσει δεν θέλει..
Η χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως, με την Αλέκα Παπαρήγα σε ρόλο κεντρικής ομιλήτριας, ήταν ουσιαστικά μια επίδειξη δύναμης από την...πλευρά του Περισσού.

Σε μια εποχή κατά την οποία τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν να μιμηθούν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις του παρελθόντος, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που… το παλεύει, ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΕ εμφανίζεται «μπετοναρισμένος».

Μια παράμετρος εξαιρετικά χρήσιμη, σε μια περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών καταγράφουν ένα μάλλον αβέβαιο πολιτικό σκηνικό. Κάτι που σημαίνει ότι εκείνοι οι οποίοι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για να επιβιώσουν, και να σταθούν αξιοπρεπώς στην κάλπη της 6ης Μαΐου, είναι εκείνοι των οποίων η κομματική βάση δεν δείχνει τάση αποσυσπείρωσης.

Ακόμη και στην περίπτωση που το ΚΚΕ δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, και βρεθεί στην 4ηθέση, θα μπορεί να προσδοκά στη συνεπή επένδυση στη σταθερότητα της εκλογικής συμπεριφοράς των οπαδών του. Και με τις επόμενες εκλογές… να μην αργούν όσο νομίζουν ορισμένοι, ο Περισσός θα χρειαστεί απλώς να κάνει υπομονή.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ