2012-05-03 14:37:28
Φωτογραφία για ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ F4
Ένα... όνειρο τρελό χαρακτήρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου και αναφέρθηκε στον μεγάλο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, στον Πιτ Μάικλ και φυσικά στον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Πώς είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα με δύο ομάδες στο Final 4;

«Είναι κάτι σημαντικό για τη χώρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε δύο ομάδες στο Final 4. Είναι κάτι για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα».

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έφτασε στο Final 4 παρότι δεν είχε πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Χρησιμοποιείτε την ταμπέλα του αουτσάιντερ ως κίνητρο;

«Από την αρχή της σεζόν ακούγαμε ότι αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως οι ‘κατάσκοποι’ μάς υποτίμησαν. Είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να φτάσουμε στα προημιτελικά. Αντιμετωπίσαμε τη Σιένα, που ξέραμε πως είναι μία δυνατή ομάδα και με πολλή πείρα. Ξέραμε πως θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους νικήσαμε και τα καταφέραμε. Παίξαμε σκληρή άμυνα και ήρθε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα για μας».


Στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα θα τεθείς αντιμέτωπος με τον Πιτ Μάικλ. Πώς βλέπεις αυτή τη μονομαχία;

«Ο Μάικ είναι καλός παίκτης και ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο για μένα να τον σταματήσω, κάτι που ισχύει για όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα με εμπειρία και παίκτες όπως ο Ναβάρο, ο Χουέρτας, ο Μάικλ… Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα τι πρέπει να κάνω, γιατί μπορεί να φορτωθώ με άγχος. Όταν έρθει η στιγμή θα εστιάσω στον Μάικ και την Μπαρτσελόνα».

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να κάνει ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης έχοντας δεχτεί τους λιγότερους πόντους. Πώς προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για να την αντιμετωπίσει;

«Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα γιατί μπορεί να παίζει καλή άμυνα. Η άμυνα κάνει τη διαφορά. Δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά στην επιθετική μας λειτουργία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο σκληρή άμυνα, όπως με τη Σιένα και μέσα από την άμυνα να βρούμε ευκαιρίες για να τρέξουμε. Έτσι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για μας. Είναι κλειδί για μας να δουλέψει καλά η άμυνά μας».

Ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία προπονητής της Ευρωλίγκας. Πώς είναι να παίζεις υπό τις οδηγίες ενός τόσο έμπειρου προπονητή;

«Τι να πω για τον κόουτς; Όλοι ξέρουν ποιος είναι. Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν σπουδαίο προπονητή με τεράστια εμπειρία. Κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ με αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μας είναι ένα μάθημα κάθε φορά για όλους μας. Στην ομάδα έχουμε πολλούς νέους, που μαθαίνουν όχι μόνο να γίνονται καλύτεροι παίκτες, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι. Είναι σπουδαίο να τον έχουμε στην ομάδα. Νιώθω ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να παίζω υπό τις οδηγίες του».

Υπάρχει χάσμα γενεών ανάμεσα στον προπονητή και τους νεότερους παίκτες στην ομάδα; Πώς είναι η επικοινωνία μεταξύ σας;

«Όχι , σε καμία περίπτωση. Απεναντίας είναι πολύ ευτυχής η συγκυρία ότι πέρα από νεαρούς παίκτες, έχουμε και κάποιους πιο έμπειρους όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, που μπορούν να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν την ομάδα με την εμπειρία τους, ενώ εμείς οι νέοι βάζουμε την ενέργειά μας. Αυτά τα στοιχεία ενώνουν καλύτερα την ομάδα και πάντα δουλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Είναι ευτυχία να είσαι μέλος αυτής της ομάδας».

Με τόσες αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι, πώς ήταν να ξεκινάτε την προσπάθειά σας στην αρχή της σεζόν;

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο λόγω των αλλαγών αυτών. Όλοι οι ψηλοί μας έφυγαν κι έπρεπε να αρχίσουμε από την αρχή. Ήταν δύσκολο γιατί χάσαμε το πρώτο ματς από την Μπιλμπάο επειδή ήμασταν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία τόσο σκληρή ομάδα. Μετά όμως βρήκαμε το δρόμο μας μέσα από τη σκληρή δουλειά. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμασταν και καλύτεροι».

Στο ‘Σινάν Ερντέμ’, όπου θα γίνει το Final 4, έκανε φετινό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Αναντολού Εφές με 16 πόντους. Πίστευες πως θα επιστρέψεις σε αυτό το γήπεδο για το Final 4;

«Για να είμαι ειλικρινής, κανείς δεν σκεφτόταν το Final 4 από την αρχή της σεζόν μέχρι το τελευταίο ματς των προημιτελικών. Όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι στο κάθε ματς ξεχωριστά και κάναμε τη δουλειά μας. Όταν φτάσαμε στο τέταρτο ματς με τη Σιένα, αντιληφθήκαμε πως το Final 4 είναι σε απόσταση αναπνοής. Ευτυχώς καταφέραμε να προκριθούμε».

Σου άρεσε να παίζεις στο γήπεδο αυτό;

«Είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο, όμορφο και μεγάλο. Έκανα εκεί το καλύτερο παιχνίδι μου, συνεπώς ελπίζω η απόδοσή μου να παραμείνει στα επίπεδα αυτά και στο Final 4».

Πώς περιμένεις τον άλλο ημιτελικό;

«Η ΤΣΣΚΑ έχει πιθανότατα την πιο δυνατή ομάδα. Πιστεύω πως τέτοια δεν υπήρχε τα τελευταία δέκα χρόνια και ίσως να μην υπάρξει στο εγγύς μέλλον. Είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και ορισμένες φορές οι αναπληρωματικοί σε συγκεκριμένες θέσεις είναι καλύτεροι από τους βασικούς. Είναι δύσκολη ομάδα να αντιμετωπίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλή εμπειρία, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης κι έχει στον πάγκο τον κ. Ομπράντοβιτς, που είναι ένας σπουδαίος προπονητής, πολύ έξυπνος και ξέρει πώς να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια».

Τι θα σήμαινε για σένα να επιστρέψεις στην Ελλάδα με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας;

«Θα ήταν κάτι τρελό. Ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα. Είναι όνειρο για μένα και θα ήθελα να γίνει πραγματικότητα. Συν τοις άλλοις, αυτή η ομάδα, στην οποία κανείς δεν πίστευε στην αρχή της σεζόν, το να φέρει το τρόπαιο στην Ελλάδα θα είναι κάτι φανταστικό και μεγάλο επίτευγμα για μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ