2012-05-03 14:34:03
Φωτογραφία για Νέα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για να μην αυξηθούν οι φόροι στην Ιταλία
Επιπλέον μέτρα 4,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για φέτος η ιταλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει την προγραμματισμένη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας.

«Οι επιπλέον περικοπές ύψους 4,2 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες, είναι ένα ποσό που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες όπως προβλεπόταν τον Οκτώβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti μετά από εξάωρη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζτεαι ότι η ιταλική κυβέρνηση είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο να αυξήσει τον ΦΠΑ από 21% στο 23%, ωστόσο πλέον θεωρεί πως μια τέτοια κίνηση θα επιδείνωνε περαιτέρω την ύφεση, οπότε και αναζητά αντισταθμιστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 1,2% το 2012.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πολύωρο υπουργικό συμβούλιο η κυβέρνηση Monti δήλωσε πως όρισε τον Enrico Bondi ως αρμόδιο επίτροπο για την παρακολούθηση και επίβλεψη της υλοποίησης του σχεδίου μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 4,2 δισ. ευρώ.

Ο Bondi υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού γίγαντα γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat SpA μέχρι τα μέσα του-2011, όπου διορίστηκε για να επιβλέπει την ανάκαμψη της εταιρείας μετά την κατάρρευσή της το 2003 σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές υποθέσεις απάτης στην Ευρώπη.

imathia-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ