2012-05-03 15:22:03
Φωτογραφία για Ζώντας στην αφορολόγητη προεκλογική… virtual reality
του Αλέξανδρου Μερκούριου

Πολλά θα περίμενε κανείς από το κυβερνών δικομματικό σύστημα του μνημονίου, αλλά ότι θα ξεπερνούσε εαυτόν με «παροχές» την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση, ξεπερνά κάθε πρόβλεψη ή προσδοκία. Πόσο μάλλον όταν φτάνουν να υποσχεθούν στους ψηφοφόρους μια αφορολόγητη virtual reality. Κρίμα γιατί αμέσως μετά την Κυριακή οι πολίτες θα βρεθούν απέναντι σε μια σαρωτική διάψευση και ανατροπή του περιβάλλοντος που στήθηκε με ιδιαίτερη επικοινωνιακή τέχνη εδώ και μερικές εβδομάδες ώστε να μην χαλάσει την ψευδαίσθηση όσων ακόμη πιστεύουν στο σύστημα. Ας δούμε τις έγινε:

Η αρχή έγινε με την λίγο – πολύ γνωστή παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μετά τις εκλογές. Καθώς όλο γνωρίζουν ότι τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι «καυτά» τα κυβερνώντα κόμματα φρόντισαν ώστε καμία φορολογική δήλωση να μην χρειαστεί να κατατεθεί μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία της 6ης Μαΐου
. Σαν να φαίνεται ότι δεν θα χρειαστούν φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, πριν αυτοί να …ψηφίσουν. Μάλιστα δόθηκε και μια ακόμη παράταση στη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος στις εφορίες (και θυμηθεί τι τον περιμένει) μόλις έξι ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. Τι κι αν ο προϋπολογισμός φορτώνεται επικίνδυνα, σαν ετοιμοθάνατο μουλάρι. Γιατί, οι ίδιοι θα τον πληρώσουν;

Για τον λόγο αυτό άλλωστε φρόντισαν να μην φύγει ούτε ένα ειδοποιητήριο για την πληρωμή του ΕΤΑΚ του 2009 παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει έτοιμα να στειλει περισσότερα από 200.000 «ραβασάκια». Και αυτός ο φόρος, όμως, θα χρειαστεί να πληρωθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Υπήρξαν βέβαια και άλλες …υποσχετικές, όπως αυτή που αφορά τη βελτίωση του νόμου για τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών. Αυτό που λέγαμε για το κούρεμα των ιδιωτικών δανείων. Οι ρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει από μηνών, καθυστέρησαν αρχικά με το επιχείρημα ότι πρέπει να γνωμοδοτήσει η ΕΚΤ. Τώρα (προεκλογικά δηλαδή) υποτίθεται ότι η ΕΚΤ έχει συναινέσει και ο νόμος θα προχωρήσει ακόμη και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Βέβαια, αν την είδατε, θα σας γελάσουμε..

Μαζί με όλα αυτά, μετατέθηκε για μετά τις εκλογές και η μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων με το επιχείρημα ότι δεν ήταν έτοιμη η υπηρεσία που υπολογίζει τις συντάξεις και φροντίζει για την κατάθεση των ποσών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Η σφαγή τόσο των κύριων όσων και των επικουρικών συντάξεων, θα φανεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων 15 ημέρες μετά τις εκλογές δηλαδή από τις 22 Μαΐου.

Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε…
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ