2012-05-03 19:29:12
Φωτογραφία για «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια»
«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν κόμματα που απορρίπτουν τους όρους της τρόικας, η χώρα και η Ευρώπη θα εισέλθουν στον δρόμο της αστάθειας», προειδοποιεί ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κάνει λόγο για «ιστορικής σημασίας» απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές 2012. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο κ. Βέμπερ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, η οποία «είναι σαφές ότι θα χορηγείται μόνον εφόσον εφαρμόζονται οι αποφάσεις της τρόικας».

Τονίζει, παράλληλα, ότι στις ελληνικές εκλογές «δεν κρίνεται τόσο το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, όσο το εάν θα συνεχιστεί ο, ομολογουμένως δύσκολος, δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Το στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών σχολιάζει και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και επισημαίνει ότι, «ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος, πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με τα πραγματικά δεδομένα: η Γαλλία έχει υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βρει χρηματοδότες».


Επικρίνει δε τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, όπως τονίζει, εισηγείται προγράμματα δαπανών. «Κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει προγράμματα δαπανών και ο Ολάντ θα χρειαστεί αμέσως να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», αναφέρει και εκτιμά ότι για αυτούς τους λόγους «δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχιστεί η πορεία, την οποία έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ευρώπη».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ