2015-04-02 15:54:06
Φωτογραφία για Δύο οι ένοχοι για την επίθεση στον γιατρό, λέει ο Εισαγγελέας
Ένοχοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενοι είναι σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χανιών για την υπόθεση της επίθεσης στο γιατρό που υπερασπίστηκε μετανάστες Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ολοκλρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και πήρε τον λόγο ο εισαγγελέας ο οποίος πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων που αναγνωρίστηκαν από τον Δημήτρη Μακρέα και φέρουν την κατηγορία, ο μεν για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ο δε για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του γιατί όπως ανέφερε δεν αναγνωρίστηκε από το θύμα.

Την ίδια ώρα, η πολιτική αγωγή ζήτησε την τροποποίηση της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τον εισαγγελέα όμως να την απορρίπτει.

Οι καταθέσεις

Νωρίτερα κατέθεσαν οι μάρτυρες αλλά και οι πρωταγωνιστές του αιματηρού αυτού γεγονότος (δείτε εδώ).


«Έβγαινα από το Στέκι Μεταναστών όταν ήρθε ένας φίλος μου μετανάστης που νωρίτερα είχε δεθχεί φραστική επίθεση από νεαρά άτομα. Μου εξήγησε τι έγινε και προσπάθησα να τον καθησυχάσω», αναφέρει ο γιατρός, Δημήτρης Μακρέας για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση και συνεχίζει: «Στη συνέχεια πηγαίνω με την γυναικα μου προς το αυτοκίνητό μου όταν είδα κάποιον να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει μ’  ένα τηλέφωνο και να με δείχνει φωνάζοντας «αυτός είναι». Τότε δέχθηκα ένα χτύπημα από πίσω. Κάποιος με χτύπησε μ’ ένα παλούκι. Γύρισα και αναγνώρισα τον δράστη. Έπειτα μου επιτέθηκαν τρία άτομα ακόμα με μπουνιές και κλωτσιές, κυρίως στο κεφάλι. Από αυτά τα άτομα αναγνώρισα τον έναν. Τον τρίτο ούτε τον είδα, ούτε ξέρω ποιος είναι».

 «Τα έχασα, έβλεπα να χτυπούν τον άντρα μου»

Σοκαρισμένη εμφανίστηκε στο δικαστήριο η σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα η οποία διηγήθηκε τα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της.

«Τα έχασα. Έβλεπα τους δράστες να έχουν ρίξει κάτω τον άντρα μου και να του ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές» ανέφερε η σύζυγος του κ. Μακρέα κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η κ. Μακρέα νωρίτερα είχε επισημάνει ότι είδε κάποιες περιέργειες κινήσεις λίγο πριν την επίθεση ενώ υπήρχε μία αναστάτωση στον χώρο.

Και η ίδια αναγνώρισε τον έναν από τους δράστες, εκείνον που έδειξε τον σύζυγό της και του έδωσε το πρώτο χτύπημα.

«Άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ήρθε ένα ζευγάρι. Τότε οι δράστες έφυγαν», επεσήμανε η κ. Μακρέα ενώ υπογράμμισε ότι δεν είχαν προηγούμενα με τους δράστες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ