2015-04-05 02:44:06
Φωτογραφία για Π.Ιακωβάκης: «Ο αθλητισμός με έκανε καλύτερο άνθρωπο»
«Ο αθλητισμός με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο και είναι για εμένα πάρα πολύ μεγάλο σχολείο…» ήταν τα λόγια του Ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη προς τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας.

Ο μεγάλος αθλητής μας επισκέφθηκε χθες το πρωί το σχολείο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Αντώνη Γούναρη και της υποδιευθύντριας κας Γεωργίας Καρύδη. Μία επίσκεψη που εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος για το Κοινωνικό Σχολείο που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2014-2015.

Θερμή υποδοχή

Ο Περικλής Ιακωβάκης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο σχολείο έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές και το σύλλογο διδασκόντων και ο ίδιος δεν περιορίστηκε μόνο στην ομιλία του, αλλά έδωσε χώρο στα παιδιά να μιλήσουν, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

«Αυτή η επαφή με τα παιδιά είναι πολύ σημαντική γιατί πριν από την επίσκεψη του εκάστοτε αθλητή γίνεται μία διεργασία στο σχολείο, τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν πληροφορίες και για το πρόσωπο και για το άθλημα και εστιάζουμε στις ερωτήσεις των παιδιών, γιατί τα παιδιά έχουν απορίες και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις» ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα «Πατρίς».


Τα συν του αθλητισμού

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην επαφή του με τον αθλητισμό και τη διαδρομή του, συζήτησε με τους μαθητές για το Ολυμπιακό πνεύμα και τα ιδανικά του αθλητισμού και για το πώς τα βίωσε ο ίδιος μέσα από την πολυετή αθλητική του σταδιοδρομία.

«Ο αθλητισμός για εμένα είναι πολύ μεγάλο σχολείο. Υπάρχουν τα θετικά, υπάρχουν και τα αρνητικά βέβαια, κάνεις φίλους και όχι μόνο, έχεις στόχους, προγραμματισμό, έχεις αποτυχίες, επιτυχίες, επιβραβεύεσαι… Όταν όλα αυτά τα κάνεις από πολύ μικρή ηλικία και ξέρεις ότι βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και μόνο, όταν κάνεις ατομικό αγώνισμα, και ειδικά όταν θέτεις υψηλούς στόχους μπαίνεις σε μία διαδικασία πρώιμης ωρίμανσης και αυτό είναι ένα μεγάλο συν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγάλος μας αθλητής.

Τον Περικλή Ιακωβάκη καλωσόρισε στο σχολείο ο διευθυντής κ. Αντώνης Γούναρης, ενώ το βιογραφικό του παρουσίασε η κα Καρύδη. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που κατά την παρουσίαση του αθλητή προβλήθηκαν βίντεο με τις μεγάλες αγωνιστικές του στιγμές.

Μεγάλες επιτυχίες

Ο Περικλής Ιακωβάκης ασχολήθηκε με το στίβο από μικρή ηλικία ως αθλητής της ΑΕ Λεχαινών με προπονήτρια την Μαρία Σωτηρακοπούλου και το 1998 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στα 400 μέτρα με εμπόδια και άρχισε έτσι την πλούσια αθλητική του καριέρα. Ξεκίνησε με το μήκος, μετά συνέχισε με τα 100 μέτρα εμπόδια, ύστερα με τα 400 μέτρα απλά και μετά στα 400 μετ´ εμποδίων. Ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 1999, 2ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2001, με πανελλήνιο και ευρωπαϊκό ρεκόρ. Tο 2003 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στο Παρίσι. Το 2006 ήταν η χρονιά του, καθώς σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 47.82 στο Γκραν Πρι στίβου της Οσάκα στην Ιαπωνία, στις 6 Μαΐου 2006 και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ,  με χρόνο 48.46 στον τελικό της 10ης Αυγούστου. Γι’ αυτές του τις επιτυχίες ανακηρύχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2006 (βραβείο που πήρε και το 2003). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, κατέκτησε την 8η θέση, ενώ το 2009 ήταν πέμπτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ