2012-05-03 22:16:25
Φωτογραφία για Μια σπάνια (αθλητική) συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου!
Μια σπάνια αλλά και  ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο τομεάρχης εργασίας της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος στην πατρινή εφημερίδα «Πελλοπόνησος» με …ελάχιστο πολιτικό περιεχόμενο! Ζητούμενο; Ο αθλητισμός με «ελαφριά» διάθεση από έναν έμπειρο πολιτικό… Απολαύστε την!

Kύριε Νικολόπουλε ξεκινώντας την συνέντευξη να σας ρωτήσω αστειευόμενος με πόσους αθλητές παίζει μια ομάδα  μπάσκετ στο γήπεδο ;

Θα σας απαντήσω και εγώ αστειευόμενος ότι ήδη στο σπίτι μου αριθμητικά έχω μια ομάδα μπάσκετ της οποίας …μέλη είναι η Τασία και τα τέσσερα παιδιά μου!

Ποιο ομαδικό άθλημα σας αρέσει και πόσο συχνά πάτε σε αθλητικούς χώρους;

Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα για κοντούς (γέλια) ενώ το μπάσκετ το αφήνω για στελέχη της Ν.Δ που έχουν το ανάλογο ύψος.  

Στα σοβαρά τώρα να σας απαντήσω ότι μου αρέσουν όλα τα ομαδικά αθλήματα αλλά συγχρόνως μου αρέσει πολύ και ο κλασσικός αθλητισμός.


Όσο για αθλητικούς χώρους,  η πιο πρόσφατη επίσκεψή μου ήταν στο γήπεδο της ΕΑΠ πριν δυο μέρες (την Δευτέρα) που μίλησε ο αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς.

Δηλαδή  μια κομματική ομιλία τη θεωρείται αθλητικό αγώνα;

Όχι δεν την θεωρώ αθλητικό αγώνα.

Αν και τώρα που το λέτε, πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς με την εμφάνισή του προχθές στην Πάτρα στο γήπεδο της ΕΑΠ κατέγραψε μια άνετη νίκη επί του κυρίου αντιπάλου του και μάλιστα εκτός έδρας μιας και η Πάτρα θεωρείται κάστρο του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια κ . Νικολόπουλε τι ομάδα είσαστε. Αλλά μην μου πείτε σας παρακαλώ Εθνική Ελλάδος!

Έχετε δίκαιο γιατί με την εθνική Ελλάδος, σε όλα τα αθλήματα, πρέπει και νομίζω ότι είναι όλοι οι Έλληνες.

Είμαι Παναχαϊκή βέβαια για την  οποία εύχομαι του χρόνου να την καμαρώσουμε στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας, όπως τον Απόλλωνα στο μπάσκετ και είμαι επίσης φίλαθλος της ομάδος των Πολυτέκνων, μιας ομάδας που παίζει σε ερασιτεχνική κατηγορία της Πάτρας και της οποίας πρόεδρος είναι η Τασία!

Βλέπετε συχνά  αγώνες στην τηλεόραση;

 Όσο συχνά μπορεί να δει ένας άνθρωπος ο οποίος ζει έντονα 24 ώρες το 24ωρο. Πάντως,  ναι, έστω και σπάνια βλέπω με τα δυο μου αγόρια. 

Yπάρχει κάποια αθλητική στιγμή που να σας  έχει μείνει χαραγμένη έντονα στην μνήμη σας;

Ναι ήταν -αν θυμάμαι καλά- Αύγουστος του 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου μας έκανε υπερήφανους στην Βαρκελώνη χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο  Ελληνίδας αθλήτριας.  Θυμάμαι τότε  εκείνο το εκπληκτικό «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» που στις μέρες μας θα πρέπει να είναι στα χείλη του κάθε Έλληνα πολιτικού, του κάθε Έλληνα πολίτη.      

Μέσα στην αρνητικότατη οικονομική συγκυρία ποιο είναι το μέλλον του αθλητισμού στην Ελλάδα; Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε τον αθλητισμό στη γωνία. Αφαιρώντας τις οικονομικές δυνατότητες που παρείχε ο ΟΠΑΠ στα σωματεία  οδήγησε εκατοντάδες από αυτά σε μαρασμό.  Απαιτούνται πλέον συγκροτημένες και καλά σχεδιασμένες κινήσεις ώστε να αναγεννηθεί και πάλι ο ελληνικός αθλητισμός κυριολεκτικά μέσα από την τέφρα του.

Αν γίνετε κυβέρνηση θα αναλαμβάνατε υπουργείο σχετικό με τον αθλητισμό ;

Η προσφορά μου,  σε όποιο τομέα   και αν μου ζητηθεί από τον πρόεδρο, είναι δεδομένη.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ