2012-05-03 22:12:26
Φωτογραφία για ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εν αναμονή ΚΥΑ για αποζημιώσεις
Τη στάση της κυβέρνησης ως προς την έκδοση ΚΥΑ για τις εκλογικές αποζημιώσεις καυτηριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας... για προβλήματα την ημέρα των εκλογών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της στη 1.00 το μεσημέρι, κατήγγειλε ως απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., αναφορικά με το θέμα της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.

Στο παραπέντε των εκλογών, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης που είναι απαραίτητη για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και το ακριβές ποσό της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Επιδίδεται σε πολιτικά «παιχνιδάκια», πότε ανακοινώνοντας ότι θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία 6.500 εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. με 400,00 ευρώ αποζημίωση και πότε διαρρέοντας ότι σε κάθε εκλογικό τμήμα θα αναλογεί ένας εργαζόμενος με αμοιβή 100,00 ευρώ μικτά.


Η κυβέρνηση και τις τελευταίες ώρες της θητείας της συνεχίζει να προκαλεί. Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα αποφασίζει και διατάσσει τους Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιήσουν έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία και να αμειφθούν με ψίχουλα, όταν παραμονές εκλογών μοιράζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και υψηλές αποζημιώσεις σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Θέλει φαίνεται να τιμωρήσει με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους της πιο δυναμικής Ομοσπονδίας στο Δημόσιο Τομέα, που καταδίκασε την πολιτική του μνημονίου και με τους αγώνες της επιτάχυνε την προσφυγή στις εκλογές. Επιθυμεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην εκλογική διαδικασία για να έχει άλλοθι την επομένη των εκλογών για τη βαριά της ήττα.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ