2015-04-10 14:35:35
Φωτογραφία για Στις 6.30 το απόγευμα η περιφορά του Επιταφίου στο Α' Κοιμητήριο Πατρών
Πολύς κόσμος την πένθιμη μέρα της Μεγάλης Παρασκευής επισκέπτεται ως είθισται το Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας στην Ανθούπολη για να παραστεί στην ιερά ακολουθία και κατόπιν στην περιφορά του Επιταφίου που γίνεται εντός του Κοιμητηρίου.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος την Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου 2014, η ακολουθία θα ξεκινήσει γύρω στις 16.30 ενώ δύο ώρες περίπου αργότερα στις 18.30 θα ξεκινήσει η περιφορά του Επιταφίου στον κεντρικό δρόμο εντός του Α' Νεκροταφείου ενώ κατόπιν η πομπή αφού περάσει από το κέντρο της συνοικίας Ζαβλάνι, θα επιστρέψει από την κεντρική πύλη του Νεκτοταφείου στον ιερό ναό των Αγγέλων.

Κάθε χρόνο στον Επιτάφιο του Α' Νεκροταφείου παρευρίσκονται πολλοί επίσημοι και κόσμος που πηγαίνουν για να αφήσουν λουλούδια και στεφάνια στους τάφους των προσφιλών τους ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Είναι μία μέρα πένθιμη και συνάμα με το ιδιαίτερο της χρώμα καθώς ο χώρος του νεκροταφείου πλημμυρίζει στην κυριολεξία από κόσμο που μάλιστα κάθεται αρκετή ώρα στον χώρο, συνομιλεί, θυμάται στιγμές και ανταλλάσσει ευχές για Καλή Ανάσταση.

Να προσθέσουμε πως στην Περιφορά του Επιταφίου στο Α’ Νεκροταφείο θα παραστεί και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ